Laddar annons
Akvavit drink | Haymarket Mature Heritage med Linie Aquavit
17 Aug, 2016

Akvavit drink | Haymarket Mature Heritage med Linie Aquavit

AKVAVIT DRINK. Fler med oss har säkert funderat över om inte nubben till sillen kan användas på fler sätt än som skål för en glad Midsommar, Påsk eller Jul. Christian Grevius, barchef på nya hotellet Haymarket i Stockholm tipsar om att blanda en drink, Mature Heritage.

Namnet Mature Heritage är en hyllning till Lysholms Linie Aquavit som är ett av de Skandinaviska brännvinen som lagrats längst på fat, sherryfat, och vars anor går tillbaka till början av 1800-talet.

Christian Grevius är barchef på signaturhotellet Haymarket i Stockholm

Varför drink på Lysholms Linie Aquavit

- Det är en spännande sprit helt enkelt. Linie Aquavit har en komplexitet som kan mäta sig med många andra av världens bättre destillat, säger Grevius.

På Haymarket har Christan Grevius arbetat långt innan hotellet slog upp sina dörrar i början av juni 2016. Månader av förberedelser står bakom en nyöppning av denna kaliber och Grevius blev handplockad till jobbet. Med över 20 års branscherfarenhet och med många utmärkelser i Sverige som från Internationella bar-, och cocktailtävlingar är Grevius utan tvekan en av de vassaste knivarna på den svenska bar-scenen.

På Scandics nya signaturhotell har Grevius stor möjlighet att påverka sitt arbete. Många av ingredienserna baren använder är ekologiska och personalen tänker lika mycket på säsong som närodlat. Grevius började med att handplocka sitt bar-team, som jag inte får träffa då de är ute och plockar fläderblommor som ska användas i baren för olika drinkar och recept. Som ni förstår är nivån på det som serveras i baren på topp.

Ingredienser: lime, rabarber-sockerlag, Linie Aquavit och Aperol.

Akvavit drink | Haymarket Mature Heritage med Linie Aquavit

40 ml Linie akvavit
10 ml Aperol
30 ml Lime
20 ml Rabarber sockerlag
Toppa med passande frukt eller bär

Recept | sockerlag

Ingedienser
• 1 dl vatten
• 1 dl strösocker

Tillagning
1. Blanda ingredienserna i en kastrull.
2. Låt det koka upp långsamt. Färdigt då sockerkristallerna löst sig.
3. Låt kallna och blanda goda drinkar!
Christian Grevius tipsar om att rabarber i drinkar blir bäst om du förberett den i en sous-vide. Ställ in temperaturen på max grader under många timmar. Så här undviker man att få med brända smakinslag.

Tidigare akvavitdrinkar från Haymarket
Cross the Border

https://vinbanken.se/2016/07/20/akvavit-drink-haymarkets-world-n-beyond-med-linje-aquavit/