Laddar annons
Veckans femhundring – matvänliga viner till hösten
3 Nov, 2023
Uppdaterad:
10 Nov, 2023

Veckans femhundring – matvänliga viner till hösten

I veckans femhundring denna novemberfredag väljer vi att sikta in oss på matvänliga viner som passar snyggt till höstens mat. Vi går in i butiken och kommer ut med tre viner till ett värde av strax under 500 kronor.

Veckans femhundring är artikelserien där vi ger oss in på ett systembolag i jakt på vin varje fredag. Vi plockar upp den svarta korgen och vi har 500 kronor på fickan. Vi ska hitta viner som ihop inte kostar mer än 500 kronor med syftet att försöka få dig att testa vin som du kanske tidigare inte vågat testa. Samtliga viner som vi tipsar om i veckans femhundring kommer antingen finnas i ett stort antal butiker eller i större upplaga i tillfälligt sortiment.

Veckans femhundring – matvänliga viner till hösten

Vi ger oss som vanligt in i butiken och plockar upp den svarta korgen. Vi strosar runt som vi brukar göra. Vi går till hyllan för tillfälligt sortiment, men som så många gånger förr så väljer vi att gå därifrån utan att stoppa ner något i korgen. Istället går vi mot den italienska hyllan där vi hittar veckans första vin.

Vi fortsätter kika på röda viner men gör över till den spanska hyllan. Där hittar vi ett vin som kostar en bra bit över 200 kronor, men som fångar vår blick. 

Vi är ute efter ännu ett vin och den här gången går vi över till den franska hyllan där vi hittar ett vin som vi verkligen känner igen.