Laddar annons
Veckans femhundring – är Portugal vårt mest underskattade vinland?
27 Oct, 2023

Veckans femhundring – är Portugal vårt mest underskattade vinland?

Vi går in på Systembolaget med 500 kronor på fickan för att handla inför helgen. Och vi bestämmer oss för att upptäcka ett av världens mest underskattade vinländer, nämligen Portugal. 

I en vinvärld med skenande priser, dåliga skördar, klimatförändringar, dyra transporter, höga glaspriser och mycket annat som spelar in, vill vi som vinkonsumenter ofta hitta de där fynden och de där vinerna som sätter sig på näthinnan. Vi vill hitta de där vinerna som inte kostar skjortan men som vi ändå får en härlig upplevelse av. Och när det kommer till just det så är det få länder som slår Portugal. I veckans femhundring ska vi upptäcka portugisiska viner som finns på den fasta hyllan på Systembolaget, och som ni kommer märka så kan man få en hel del vin för pengarna om man letar efter portugisiskt vin. 

Veckans femhundring – är Portugal vårt mest underskattade vinland?

När vi ger oss in på Systembolaget och plockar upp den svarta korgen har vi ett tydligt sikte inställt direkt, vi ska mot den portugisiska vitvinshyllan.

Vi stannar kvar vid samma hylla och blickar mot en flaska som är relativt ny och som har en prislapp en bra bit under 100 kronor. 

Vi ska väl hitta ännu ett portugisiskt vitt tänker vi? Såklart vi ska, med tanke på hur mycket vin man får för pengarna. 

Även om vi själva inser att vi kanske borde gå mot kassan nu, eller åtminstone leta oss vidare mot en annan del av butiken, så står vi kvar där. Vi har nämligen fått syn på ett vin som vi inte sett förut. 

Total kostnad: 452 kronor