Laddar annons
12 Sep, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension; Fredagkväll med mat och vin

Konceptet är enkelt. Fredagkvällar ska förgyllas med en god middag. Den ska kunna lagas på en halvtimme och kombineras med ett vinförslag runt hundralappen. Författaren Håkan Larsson är en av Sveriges mest välkända och uppskattade vin- och matskribenter. som enda journalist belönad med Gastronomiska Akademiens Guldmedalj (2002). Håkan Larsson har varit chefredaktär för Allt om Mat 1993-2002. Idag är Håkan Larsson redaktör för Allt om vin, en av landets mest lästa vintidningar.

Boken är trevlig, recepten läckra och vintipsen säkra. Bokens styrka är att den följer årstiden och anpassar både råvaror och recept utifrån säsongen. Likaså är det ett trevligt mervärde med tillhörande musik och lästips.

Att typsnittet känns aningen svårläst gör upplägget lätt dammigt, dessutom falerar lite av den utlovade enkelheten om ingredienserna är svåra att få tag på. Middag på en halvtimme blir snarare ett projekt som kräver en eller två dagars förberedelser...

Sammanfattningsvis vill jag ändå rekommendera boken. Om jag går bort och vill ta med mig en present är boken en trevlig gåva.

Fakta
Titel: Fredagkväll med mat och vin
Författare och fotograf: Larsson, Håkan
Förläggare: Nyström, Sara
Bandtyp: Inbunden (INB)
ISBN: 9789174240962
Cirkapris: 160 kronor