Laddar annons
Bokrecension |  Tareq Taylors kyckling
1 Oct, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Tareq Taylors kyckling

BOKRECENSION. Vilken bok! Matvänner och vinälskare kan ha god användning och stor nytta av Tareq Taylors bok om kyckling. Här har ni en kokbok med recept för alla typer och stilar av viner.

Har läst boken med nöje och recepten är lika pedagogiskt presenterade som lättlagade. Hade inte heller något problem med att hitta goda vin och matkombinationer!

Tareq Taylors kyckling | bokrecension

Förlag: Bonnier Fakta
ISBN: 978-91-7424-638-4
Copy: Tareq Taylor
Foto: Marcus Lawett

Mer om boken Tareq Taylors kyckling

Eftersom kyckling toppar maten som de flesta vill äta behövdes en receptbok. Tareq Taylor säger,
- det är inte konstigt att kyckling är så populär. Det är ju den perfekta råvaran!

Kycklingkött har mild smak och passar ihop med de flesta kryddningar och kan tillagas på många olika sätt. Lägg till att kyckling är klimatsmart och nyttig mat.

Boken innehåller mer än 80 recept med start bland sås och buljonger, till sås, grytor och så vidare. Undertecknad som inte är en snitsig hemmakock hade inga problem att följa recepten och upplägget i boken lockade till att laga fler middagar. Introduktion med kycklingfakta och grundläggande stycka-en-kyckling tips är både kul och intressant som till stor hjälp för alla som har haft, tummen mitt i kökshanden.

Tareq Taylor avslutar sin bokpresentation med att säga, - Men du, välj en kyckling som haft ett bra liv. Det gör stor skillnad för smaken - och för kycklingen.

Huvudbild: Copyright/fotograf: Peter Carlsson

Recept ur boken: God bas, ljus kycklingbuljong