Laddar annons
Veckans femhundring – nu är vi ute efter rött
24 Nov, 2023

Veckans femhundring – nu är vi ute efter rött

Ibland blir man bara sugen efter en typ av vin. Oavsett hur gott det vore med något annat så är suget så pass stort efter en kategori av vin att man bara vill ha det. I Veckans femhundring den här veckan är det röda viner vi suktar efter. Och vi hittar totalt tre stycken som imponerar och hamnar i korgen. 

Veckans femhundring är vår artikelserie där vi tar med dig som läsare in på Systembolaget varje fredag för att handla vin för en total kostnad på 500 kronor. Vi stoppar varje vecka ner ett antal viner i korgen som vi anser är prisvärda och som vi är sugna på just den här veckan. Vinerna som vi väljer kan antingen ha kommit i en ny årgång, är nya på Systembolagets hyllor eller är helt enkelt så pass bra att vi anser att det är värt att köpa en flaska. 

I Veckans femhundring den här kyliga veckan är suget efter röda viner så pass stort att vi står vid den hyllan hela tiden och hittar totalt tre viner. Den totala kostnaden för dessa tre viner landar på under 430 kronor.

Veckans femhundring – nu är vi ute efter rött

Vi plockar upp korgen som vanligt och med en bestämd blick ger vi oss mot de röda vinerna. Vi vet inte exakt vad vi är ute efter, men vi vet att det är rött. Vi flackar lite med blicken. Spanien, Portugal, Italien, Frankrike, Nya Zeeland, Sydafrika, Kroatien, Tyskland… ursprungen är många men tveksamheten över vad vi ska ta är stor. Och då dyker det upp, Australien. Såklart vi ska testa ett australiensiskt rödvin. 

Vi fortsätter att röra oss längs med de röda vinerna. Vi hittar inte något som vi anser är superspännande, men så börjar vi grubbla och tänka för oss själva; varför måste vi ha något superspännande? Kan vi inte bara ta något vi känner till och som vi vet är bra?

Varför inte fortsätta på samma spår med de trygga valen. Vi har nog plats för minst en flaka till i den nu två viner tunga, svarta korgen. Vi stannar kvar vid Italien och hittar dagens billigaste vin för 109 kronor. 

Total kostnad denna vecka: 427 kronor