Laddar annons
Dröm går i uppfyllelse för Jill Johnson - lanserar nytt vitt vin
25 Jul, 2023

Dröm går i uppfyllelse för Jill Johnson - lanserar nytt vitt vin

När Vinbanken fick möjlighet att intervjua den folkkära countryartisten Jill Johnson i våras så berättade hon att hennes dröm var att en dag lansera en sauvignon blanc från Frankrike under varumärket Nashville Stories. Nu står det klart att drömmen går i uppfyllelse.

Jill Johnson är en av våra allra mest folkkära artister och profiler, och år 2019 valde hon dessutom att ge sig in i vinindustrin genom att lansera ett rött vin som en hyllning till favoritstaden Nashville genom att döpa det till Nashville Stories. Till slut blev Nashville Stories en hel serie av viner, däribland en prosecco, ett rosévin och en röd box.

Hennes resa inom vinindustrin behöver ingen närmare presentation och vi på Vinbanken har redogjort för den tidigare. I en exklusiv intervju med Vinbanken tidigare i våras berättade Jill Johnson bland annat om att hon valt att utbilda sig till sommelier, men även att hon drömde om nya viner till Nashville Stories-serien, bland annat ett vin gjort på druvan sauvignon blanc.

– Jag är glad över att jag fått förtroendet att skapa sex viner, men om jag får drömma helt fritt så skulle jag vilja skapa en pinot från Russian River Valley. Sen vill jag även skapa en sauvignon blanc från Frankrike.

– Jag älskar de vinerna jag har nu, och jag är nöjd med det vi skapat ihop med Nashville Stories. För mig är det viktigt att folk tycker om mina viner och det jag skapar. Jag själv är stolt över alla viner, sa Jill Johnson till Vinbanken då.

Drömmen går i uppfyllelse - lanserar sauvignon blanc från Frankrike

Nu står det klart att hennes dröm går i uppfyllelse. Hon lanserar nämligen ett sydfranskt vin gjort på druvorna sauvignon blanc, chardonnay och viognier.

– Det är otroligt kul att jag återigen har fått möjligheten att skapa ännu ett fantastiskt vin till Nashville Stories familjen. I smakutvecklingen så letade jag efter en sauvignon blanc i europeisk stil med mer citrus och päron. Extra kul att viognier, en av mina andra favoritdruvor ingår i blenden, även om den bara utgör en liten del. Det ger både vinet mer karaktär och rundar av med en tropisk touch. Jag kan inte tänka mig en bättre fortsättning på jubileumsåret än att få utöka Nashville Stories med det här vinet som känns som att smaka på en solig dag, säger Jill Johnson i ett pressmeddelande.

Det nya vinet innebär dock inte att Nashville Stories i framtiden kommer bestå av sju viner, utan det innebär att det vita vinet som tidigare ingått i serien, Nashville Stories Piemonte Bianco, utgår och ersätts av det här nya franska vinet som går under namnet Nashville Stories Organic White. Som vinets namn avslöjar är det ett ekologiskt vin dessutom.

Vinet lanseras 27 juli, kostar 96 kronor och kommer finnas tillgängligt via Systembolagets beställningssortiment. Lanseringen sker samma år som Jill Johnson firar 50 år och då hon firar för fullt med jubileumsshowen ”Simply The Best”.

Recension av vinet


Nashville Stories, Organic White, 2022 (55855) 99:-

Ett friskt, aromatiskt, ungt och okomplicerat vitt vin med tydliga toner av krusbär, gröna äpplen, färska örter och citrus i doften. Vinet har en fruktig framtoning i smaken där man får en bra balans, hög syra och tydliga sauvignon blanc-toner. Det märks att det finns en tanke bakom vinet då det i all sin enkelhet bjuder på en imponerande fruktighet. Det är svårt att jämföra med det förra vita vinet som Jill Johnson lanserade, men det känns som att det finns en betydligt större tanke bakom det här vinet och det här vinet imponerar mer.