Laddar annons
16 Apr, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Edsbacka Wärdshus öppnar i ny regi

Sollentuna 16 april, 2010 − Efter att Edsbacka Krog stängt i februari slår nu Edsbacka Wärdshus upp dörrarna till en helt ny restaurang, och går från internationellt välkänd stjärnkrog till hemtrevligt och gemytligt värdshus. På menyn återfinns det klassiska smörgåsbordet och traditionella svenska rätter. Nils Molinder, ny krögare på Edsbacka Wärdshus berättar....

− Det känns ärofyllt att ta över efter Christer Lingström och få förvalta det välkända varumärket Edsbacka. Att driva vidare det som Christer skapat och samtidigt behålla den genuina känslan som andas i Edsbackas väggar ska bli mycket spännande, säger Nils Molinder som tillsammans med Patrick Lundstedt kommer att driva Edsbacka Wärdshus.

Krögarna driver sedan flera år bland annat värdshuset Ulla Winbladh och Stockholm Fisk och har inga ambitioner att det ska bli en ny stjärnkrog, men den höga kvaliteten på maten och miljön kommer att bestå. Värdshuset vänder sig till alla, vardag som helg. På menyn finns både billigare och dyrare rätter och man öppnar även upp för både affärsluncher och enklare lunch. Under helgen lockar värdshuset med det klassiska smörgåsbordet, och det är både yngre och äldre liksom barnfamiljer värdshuset vänder sig till.

− Det passade oss mycket bra geografiskt sett att ta över Edsbacka, säger Nils Molinder. Nu kommer vi att ytterligare utveckla värdshuskonceptet, som redan finns på Ulla Winbladh, men med en lokal förankring i norra Stockholm. Vi tror oss ha hittat en bra nivå på vad folk vill ha med ren och enkel mat i en varm och trevlig miljö, säger Nils Molinder. Nu vill vi nå fram till gästerna med det gemytliga och ha en hög tillgänglighet för alla, vi ska skapa en gastronomisk punkt i norra Stockholm.

Restaurangchef på Edsbacka Wärdshus är Magnus Ericsson med flera år som hovmästare på Ulla Winbladh bakom sig. Från Melanders Fisk kommer kökschefen Kjell Appelgren som tidigare arbetat på Nils Emil och Claes på Hörnet. Bakom Edsbacka Wärdshus står Stockholm Fisk Gruppen.

Edsbacka Wärdshus kommer att servera både nyskapande rätter och klassisk svensk mat. För de minsta gästerna finns det barnvänliga rätter på menyn att välja mellan, och när leklustan infinner sig går det att roa sig i ett lek- och spelrum. Under sommaren kan man njuta av värmen och maten på värdshusets uteservering med Edsvikens glittrande vatten nedanför.

Edsbacka Wärdshus smygöppnar för lunch den 21 april och från kl 12 den 24 april står det stora smörgåsbordet uppdukat

Om Edsbacka Wärdshus
Edsbacka Wärdshus har en lång historia bakom sig, redan på 1600-talet fanns här ett värdshus. Krogverksamhet bedrevs fram till 1872 då värdshuset stängdes för att återigen öppna som stjärnkrog på 1980-talet. 2010 öppnar återigen ett genuint värdshus som serverar klassisk husmanskost av hög kvalitet fylld av svenska smaker och med en unik atmosfär och miljö med Edsvikens vatten och Edsbergs slott alldeles inpå knuten. Edsbacka Wärdshus ägs av Stockholm Fisk Gruppen som består av Patrick Lundstedt, Ulf Barkman, Erik Molinder och Nils Molinder.
www.edsbacka.nu

Om Stockholm Fisk Gruppen
Stockholm Fisk Gruppen är en av Sveriges ledande restaurangkoncerner och driver förutom fiskkrogarna Stockholm Fisk Vasagatan och Stockholm Fisk Sky City, värdshuset Ulla Winblad, Sjöpaviljongen i Bromma, Solvalla restauranger och puben Southside. Stockholm Fisk Gruppen öppnar även våren 2010 Edsbacka Wärdshus i Sollentuna. Stockholm Fisk Gruppen etablerades 1997, har cirka 250 medarbetare och omsätter ca 200 mkr.