Laddar annons
Efter succén – nu lanserar Lena PH ett rött vin
4 Sep, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Efter succén – nu lanserar Lena PH ett rött vin

Tidigare i år valde artisten Lena PH att ge sig in i vinbranschen genom lanseringen av Cava PH Style. Succén lät inte vänta på sig och i dag går vinet att hitta i många systembolagsbutiker. Nu står det klart att artisten lanserar ett nytt vin, och den här gången är det ett rött vin.

Lena PH har gjort sig känd land och rike runt som en av våra allra mest folkkära artister och profiler. Med flertalet schlagerdängor har hon cementerat sig som en av våra mest kända artister. Tidigare i år gav hon sig dessutom in i vinbranschen med lanseringen av Cava PH Style. Det mousserande vinet hyllades rejält och finns i dag i flera butiker. Nu står det dessutom klart att artisten lanserar ett nytt vin. Återigen är det ett spanskt vin men den här gången är det södra Spanien och ett rött vin som gäller.

"Var ute efter ett smakrikt och gott rött vin"

– Jag var ute efter ett smakrikt och gott rött vin och självklart med en bra prislapp. Efter att ha provat igenom ett stort antal viner visade det sig att jag hade fastnat för druvan monastrell, eller mourvèdre som den kallas i Frankrike. Vinet är härligt smakrikt och samtidigt lite örtigt med inslag av skogshallon, mörka körsbär och björnbär. Dessutom är vinet ekologiskt och tappat på en lättare glasflaska så att det uppfyller kraven för att bli ett av Systembolagets mest hållbara viner. Bodegas Juan Gil tar dessutom ett väldigt stort socialt ansvar i sin odling och genom hela produktionen av vinet, säger Lena PH i ett pressmeddelande.

Vi på Vinbanken har vid ett flertal tillfällen skrivit om druvan monastrell och de prisvärda sydspanska vinerna man får som är gjorda på druvan. Trots värmen så har vinerna allt som oftast en väldigt fräsch ton och karaktär tack vare att druvorna är planterade på hög höjd. Bakom Lena PH:s nya vin står den välkända producenten Bodegas Juan Gil som Lena PH besökt i samband med att det nya vinet skulle tas fram.

– Jag vill göra vin tillsammans med riktiga kvalitetsproducenter, familjeägda Bodegas Juan Gil är just en sådan. De får alltid goda omdömen för sina viner och har bland annat prytt omslaget på en av världens mest kända vintidningar, Wine Spectator, så jag tyckte det kändes som en perfekt samarbetspartner för detta vin, fortsätter Lena PH.

Recension av vinet

Lena PH

Monastrell PH Style, By Lena Philipsson, 2022 (55536) 99:-

Ett ungt och fräscht vin med fatkaraktär. I doften möts du av en intensiv fruktighet där tonerna av viol, färska örter och eukalyptus kommer fram på ett snyggt sätt. I smaken är det skogshallon, mörka frukter, viol, färska örter och mynta. Det är ett solkysst vin med en härlig men ändå subtil blandning av bär och mörk frukt, som ändå lyckas behålla sin fräschör genom den fina syran i vinet.