Laddar annons
22 Aug, 2016

Halloumi och persikosallad | Soave Righetti

PERSIKOSALLAD. Salladen får en mild, nötig smak av pekannötterna och vinet till är vitt, med dito karaktär.

Mandeltonen i vinet gör sig utmärkt till lätta rätter av blandade smaker, som kallskuret, olivolja, färska ostar, sallader med mera. Gärna tillagade som "sommarköks-recept".

Vinet

Soave Righetti 2015 (84910), Luigi Righetti, Soave Italien, 79 kr

Druvor: 80% garganega, 20% trebbiano
Torr, medelfyllig och äppelfruktig smak med inslag av mandel och fin citrussyra. Trevlig eftersmak.
+

Passar också till

Toppen som vardagsvin, som ett glas vin utan mat, till lättare rätter och gärna till pasta Vongole.

Recept | Halloumi och persikosallad med pekannötter | 4 portioner

Tid: cirka 40 minuter

2 dl hel bulgur
300 g halloumi
2 persikor
1 schalottenlök
1 rödlök
1 gurka
100 g rucola
1 dl persilja
2 msk crema di balsamico
1 dl olivolja

Karamelliserade pekannöttter
2 msk vatten
0,5 dl råsocker
1 tsk flingsalt

Gör så här

  • Rosta pekannötterna i en het, torr panna några minuter. Häll nötterna i en skål och ställ tillbaka pannan på plattan. Tillsätt vatten och socker och koka tills blandningen är gyllene. Tillsätt nötter och salt och vänd runt. Häll upp på en plåt och låt svalna.

  • Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet.

  • Skiva osten och skär persikan i bitar. Pensla ost och persika med lite olivolja och grilla hastigt.

  • Finhacka schalottenlöken och vispa ihop den med balsamico och olivolja. Skiva rödlöken, skär gurkan i bitar och hacka persiljan. Blanda alla ingredienser med vinägretten i en skål, toppa med karamelliserade nötterna och servera genast.