Laddar annons
4 Jan, 2011
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

I januari är det REA

Två bra REA rekommendationer har vi hittat i januari. Svenska HemmaBaren som säljer vintillbehör och mycket mer har en kampanj på vinställ. Priserna är sänkta med hela 30 procent! Och hos WineFinder har de  sänkt alla priser fram till den 15 januari 2011.

Vinbanken har lagt en beställning hos WineFinder och ser nu fram emot att få buteljerna hemkörda. Rent tekniskt har beställningsförfarandet fungerat fint. Men att man kastas tillbaka till sida ett när man tittar på detaljerna för ett vin är aningen irriterande. Det för att det tar tid att söka sig tillbaka till samma sida man var på ursprungligen. Det måste ju ändå vara så att man kan kolla upp vissa viner och sedan fortsätta sökningen framåt - istället för att börja bläddra från sida ett igen?

En annan reflektion är att det kan vara lite mastigt att beställa 12 flaskor per vin i det fall man inte är helt bombsäkert bekannt med en viss smak. I mitt fall har jag bokat vin utifrån kriterierna ett område som jag gillar, Pic Saint Loup i Södra Frankrike, och ett vin jag gillar, Domaine Tempier i Bandol. Inget av vinerna eller den specifika årgången har jag provat tidigare.  Att köpa grisen i säcken? Ja, kanske. Mycket trevligt vore ju att ha valbara kolli om endera sex eller 12 buteljer. Förstår väl att mindre volymer blir en mindre god affär för nätbutiken men utifrån nyfiken, vardagsintresserad vinälskare kan de stora volymerna vara aningen avskräckande.

Fortsättning följer och jag kommer rapportera om hur leveransen fortskrider och hur överlämnandet fungerar.

Svenska HemmaBaren
WineFinder