Laddar annons
Måns Zelmerlöw lanserar nytt rött boxvin: Jag kände bara wow
8 Feb, 2024

Måns Zelmerlöw lanserar nytt rött boxvin: Jag kände bara wow

Han har redan en hyllad cava och förra året lanserade han sitt rosévin. Nu står det klart att artisten och mångsysslaren Måns Zelmerlöw väljer att lansera ett nytt rött boxvin som går under namnet Hola MZ Mi Corazon. 

För bara några år sedan lanserade Måns Zelmerlöw sitt första vin någonsin, Hola MZ Cava, som gjorde omedelbar succé och som i dag går att finna på hyllorna i de allra flesta systembolagsbutikerna runtom i landet. Sedan dess har den folkkära artisten hunnit med att lansera flera viner, inklusive ett rosévin. Nu står det klart att nästa lansering blir en ny röd box, och som med alla andra viner i serien så är det Spanien som är ursprunget för det nya röda boxvinet. 

– Jag kände bara wow när jag testade det här vinet första gången, och jag undrade direkt hur man hade lyckats få fram det här vinet till det priset, berättar Måns i en intervju med Vinbanken i samband med lanseringen av vinet. 

"Fastnade direkt för det här vinet"

Bakom lanseringen Måns Zelmerlöws nya röda box står återigen vinmakaren Joan Solér som varit med och tagit fram samtliga viner i serien, och väldigt snabbt in på processen stod det klart att druvan monastrell skulle vara i fokus i vinet.

Måns Zelmerlöw rött boxvin

– Jag testade väldigt många viner med just druvan. Om jag ska vara ärlig så kände jag inte till jättemycket om det sedan tidigare och det lilla jag kände till var att den var ganska tanninrik och fruktig. Så när jag satt där och testade väldigt många viner så fastnade jag direkt för det här vinet. Jag kunde knappt tro att det var gjort på hundra procent monastrell, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöws hyllning till pappans musiksmak

Om du som vinälskare känner av en deja vu-känsla kring begreppen Måns Zelmerlöw och rött vin så beror det säkerligen på att detta inte är första gången som artisten lanserar ett rött vin. För några år sedan lanserades MZ Raval och MZ Barrik, som var ett flaskvin respektive ett rött boxvin. Dessa två viner finns inte längre kvar i sortimentet. 

– Det är väldigt synd då jag var väldigt nöjd med de båda vinerna och verkligen trodde att de skulle nå större framgång. Men just det här vinet som jag lanserar nu gav mig en helt annan känsla. Det var verkligen imponerande direkt från början. 

Namnet på vinet är Hola MZ Mi Corazon, vilket var ett initiativ från Måns själv.

– Tanken från början var att det skulle heta MZ Monastrell men jag tyckte det kändes lite väl tråkigt. Jag vill att vinet ska symbolisera mina känslor och mitt hjärta, och sen är det även en hyllning till min pappa som alltid lyssnade på spansk musik när jag var liten och där är det Mi Corazon i var och varannan mening. Därför blev det naturligt att ge det namnet Mi Corazon. 

Monastrell Måns Zelmerlöw
Monastrell är druvan i fokus i vinet.

Hur mycket betyder dessa viner för dig och för ditt eget rykte, om det nu skulle visa sig att ett vin inte riktigt håller måttet?

– De betyder jättemycket för mig. Jag är extremt mån om att jag ska kunna stå bakom innehållet och att det ska vara ett innehåll som är riktigt bra. Jag kommer aldrig lansera ett vin som jag är minsta lilla tveksam kring. Det måste vara ett innehåll som lever upp till mina krav, och när det kommer till vin så har jag väldigt höga krav. 

När Vinbanken träffade Måns Zelmerlöw våren 2023, i samband med lanseringen av hans nya rosévin, så berättade artisten att hans nästa lansering förhoppningsvis skulle vara ett vitt vin, vilket han saknade i hela serien. Nu ett år senare berättar han att det inte blev något av den satsningen.

– Det var nära, men när jag satt där med drygt 20 olika vita viner så tyckte jag inte att något av dessa riktigt höll måttet. Druvan vi arbetade med där var verdejo och jag tyckte det var lite väl spretigt, så jag bestämde mig helt enkelt för att inte lansera ett vitt vin den här gången.

Vad är nästa steg i serien Hola MZ?

– Jag hoppas såklart kunna lansera ett vitt vin i framtiden också, men då ska jag kunna stå bakom det helt och hållet. Just den här gången fanns det inget bra alternativ, och när jag upptäckte det här nya röda boxvinet så fanns det ingen tvekan om att det här var rätt steg just nu. 

– När jag är klar med serien Hola MZ så vill jag göra något italienskt, men vad det blir vet jag inte riktigt än. 

Din cava gör ju succé, finns det inte svårigheter med att försöka få folk att våga testa ditt nya vin när de är vana vid att MZ är cava?

– Jag tror faktiskt inte det. Detta är ett klunkvänligt vin som jag vet att många kommer uppskatta, framförallt till mat. Jag kan se framför mig en klassisk svensk grill med det här vinet. Och de som brukar köpa cavan kommer också bli imponerade tror jag, avslutar Måns Zelmerlöw.