Tequila, triple sec och lime. Den som vill tar citronjuice och voilà - du har en av de mest klassiska drinkarna av alla, Margarita.
Drinken skapades i slutet av 1930-talet och det finns ett antal personer som gör anspråk på att vara upphovsman, eller kvinna.
En Margarita kan du göra plain (straight up), utan is, du kan blanda med is (on the rocks eller shaken) eller mixa (blended) med krossad is till en Frozen Margarita. Hemligheten i hur god drinken blir är snarare limejuicen som ska vara färskpressad. Lime med tunt skal har en något mer bitter smak än den vanligaste limefrukten i USA eller om du gör juice av citron där får du den snällaste smaken.
Margarita Drinkrecept
- 4 cl Tequila
- 2 cl Cointreau
- 4 cl limejuice
- socker efter smak
- flingsalt
Gör så här
Skaka Tequila, Cointreau, socker och limejuice och häll i karaff med mycket isbitar i.
Serveras i cocktailglas med saltad kant
Tips!
Den snyggaste saltranden får du genom att gnida toppen av glasets utsida med en limeskiva och sedan vända glaset upp-och-ned i saltbädden. Vi har hört att det är bättre att använda flingsalt som mortlats till grovkornigt för att vanligt salt smakar aningen för salt.