Laddar annons
Muro Primitivo - ett nytt vin skulpterat från Puglias historia
6 Mar, 2024

Muro Primitivo - ett nytt vin skulpterat från Puglias historia

Lanseringen av nyheten Muro Primitivo är en hyllning till Puglias kulturella arv genom att kombinera traditionella metoder med modern vinmakningsteknik.

I en tid där varje ny produktlansering strävar efter att sticka ut, introducerar Muro Primitivo en berättelse så djup och fascinerande att den inte bara fångar essensen av ett exceptionellt vin, men även bär på arvet från Italiens sydöstra pärla, Puglia. 

Muro Primitivo, ett vin som precis börjat sin resa i Sverige, är mer än en nyhet, det är en hyllning till den uråldriga traditionen och arkitekturen av Puglias Trulli-hus.

Trulli - arkitekturens poesi som inspirerar

De ikoniska Trulli-husen i Puglia, kända för sina vitkalkade väggar och koniska tak byggda av sten utan murbruk, är en syn som har förtrollat besökare och arkitekter världen över. Dessa byggnader är inte bara en del av regionens kulturella landskap, de är ett levande bevis på människans förmåga att skapa hållbarhet och skönhet från naturens enkla material. Inspirerad av dessa strukturer, har Muro Primitivo omsorgsfullt designats för att återspegla det robusta, men ändå estetiskt tilltalande, arvet från Trulli. Vinets flaska, med dess unika stenmönster, är en direkt homage till den teknik och det hantverk som användes för att bygga Trulli-husen - där varje sten berättar en historia om urgamla traditioner och hållbarhet.

Trulli-hus-Puglias
De ikoniska Trulli-husen i Puglias

En vision om att föra samman smak och tradition

Varje flaska Muro Primitivo är inte bara en inbjudan att utforska smakerna av Puglia genom dess fylliga och djupgående Primitivodruvor, men även en resa tillbaka i tiden till en era där arkitekturen var i harmoni med naturen. Inspirerad av Trulli-husens tidlösa skönhet, är Muro Primitivos "skulpterat" som en bro mellan Puglias historia och och modern vinmakning. En trevlig möjlighet för vinälskare att känna historiens vingslag och samtidigt prova på ett modernt vin från Puglia gjort på 100% primitivodruvor.

Från solkyssta vingårdar till historiska viner

Puglias vintradition är lika rik och varierad som dess landskap, och Muro Primitivo står som ett stolt exempel på denna mångfald. Framställt från noga utvalda druvor, vars rötter suger åt sig av den mineralrika jorden.

Puglia-vingård
Odling av druvan Primitivo

Den här lanseringen i Sverige är inte bara en möjlighet att prova av ett bra vin, det är också en inbjudan att dyka in i Puglias rika kulturarv. "Ett nytt vin skulpterat från Puglias historia" är inte bara en beskrivning, det är en vinlansering som är värd att utforskas.

Den här artikeln sponsras av importören Spring Wine and Spirits AB.