Laddar annons
Chardonnay från en utav USA:s bästa vinproducenter
6 May, 2024

Chardonnay från en utav USA:s bästa vinproducenter

I en värld där vinkvalitet ofta kronas med prestigefyllda utmärkelser, står Delicato Family Wines ut som en fyrfaldig vinnare av titeln som bästa amerikanska producent vid Mundus Vini.

Mundus Vini är en ledande internationell vintävling där viner bedöms av en expertjury. Delicato Family Wines har erhållit utmärkelsen "Best Producer United States of America" vid denna tävling, vilket bekräftar deras status som en av de främsta vinproducenterna i USA. Deras förmåga att konsekvent producera viner av hög kvalitet har säkrat deras plats som en ledare inom den amerikanska vinindustrin​.

Tävlingen är känd för sitt stränga bedömningssystem och dess förmåga att lyfta fram exceptionella viner på en global nivå​.

Chardonnay från ett modernt vineri

Three Finger Jack Chardonnay från vindistriktet Lodi är inte bara en hyllning till deras skicklighet, utan också ett utmärkt exempel på vad toppmoderna vinerier i USA kan åstadkomma.

Kaliforniens dolda skatt, Lodi

Bara en och en halv timme med bil öster om San Francisco finner man Lodi, ett vindistrikt som kanske inte är lika berömt som sina grannar Napa Valley och Sonoma, men som utan tvekan håller på att göra ett namn för sig själv på den globala vinscenen. Här driver framgångsrika Delicato Family Wines en av sina totalt åtta vingårdar i USA.

Lodi är känt för sin produktion av förstklassiga viner och sitt starka engagemang för miljön, vilket gör regionen till en spännande plats för vinälskare som söker något utöver det vanliga.

I Lodi är nästan alla vingårdar familjeägda, vilket skapar en djup förankring och stolthet över vinmakningen som sträcker sig över generationer. Detta engagemang märks i vartenda steg av produktionen och reflekteras i kvaliteten på de viner som produceras här. Det lokala klimatet, med sina varma dagar och svala nätter, erbjuder perfekta förhållanden för druvorna att mogna fullständigt, vilket är avgörande för att skapa rika och komplexa viner.

Denna unika kombination av tradition, passion för miljön och idealiska odlingsförhållanden har bidragit till att Lodi regelbundet vinner prestigefyllda priser för sina viner. Distriktets något undanskymda position gör det till en attraktiv destination för dem som vill upptäcka nya, spännande vinupplevelser bortom de mer etablerade namnen.

En hyllning till kvalitet och arv

För vinkännare och vinälskare erbjuder Three Finger Jack Chardonnay tillgång till en smakpalett som är en hyllning till Delicato Family Wines kvalitet och arv. Ett självklart val för dem som söker efter en exemplarisk & smörig chardonnay.

Three Finger Jack Chardonnay är skapat av druvor odlade på de gyllene kullarna i Lodi, Kalifornien, där intensiv eftermiddagssol mognar druvorna till perfektion. Vinet balanserar snyggt på gränsen mellan det fylliga och fräscha, med hela paletten av brynt smör, gula äpplen, macadamianötter, vaniljtoner och solmogen apelsin.
 

Bra köp! Ibland är det bara att kapitulera. Ett smakrikt, fylligt och lite smörigt amerikanskt chardonnay-vin i maffig stil är ju jättegott!
― Gunilla Hultgren Karell
FYND! När man tänker USA så är det sällan ord som återhållsamt och blygt som hamnar ”top of mind” utan snarare benämningar som pompöst och storartat. Det här vinet är inget undantag till bilden om landet. Det här är en smakexplosion utan dess like där inslag av brynt smör fullkomligen detonerar i munnen och det på ett mycket behagligt sätt.
― Jenny Asplund