Laddar annons
MUST - Fermenting Ideas 2019 med Eric Asimov
29 Sep, 2019
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

MUST - Fermenting Ideas 2019 med Eric Asimov

MUST - Fermenting Ideas Wine Summit 2019 med Eric Asimov, författare, vin-kritiker på The New York Times och med egen vecko-kolumn i The Times.

Innan Eric Asimov började skriva och recensera vin skrev han restaurangrecensioner samt om mat. Mellan1992 fram till 2004 publicerade han sin restaurangguide ”$25 och lägre”. Asimov har dock inte släppt restaurangupplevelsen helt då han är en av fem skribenter till The New York Times Guide to Restaurants som utkommer med fem nummer per år.

Författaren Eric Asimov

Eric Asimov har publicerat böckerna: The New York Times Book of Wine, Wine With Food: Pairing Notes and Recipes From The New York Times och den uppmärksammade boken How to Love Wine: A Memoir and Manifesto.

Asimovs föredrag på MUST

Att koppla skeenden i nutid till historiska händelser skapar band av förståelse. Att blicka tillbaka gör vi oftast sällan och det är kanske inte heller konstigt eftersom mantrat är att "dåtid kan vi inte ändra men väl vår framtid". Således lär vi oss att blicka framåt. Sant, såklart.

Eric Asimovs närmast filosofiska föredrag lyfte dock med all tydlighet hur tätt sammanflätad dåtid är med nutid. Orangea viner, naturvin och småskaliga viner är del av en rörelse som drivs fram av unga vinkonsumenter. Det är intressant. Dom nischade vinerna är självklara men också förvånansvärt tillgängliga, säger Asimov.

Det kanske mest positiva är att alla viner kan nå ut till hela världen. Tidigare skulle dom vinerna kunnat vara marginaliserade. För att de tillverkas i små volymer, på udda platser, av okända druvor och av mindre kända tillverkare. Nu har alla möjlighet att nå ut till konsumenter över hela världen med hjälp av internet.

Vill du följa Eric Asimov finns han på Twitter och Instagram @EricAsimov.