DEKANTERA VIN. Vinskola med Vinbanken i serien "hur man öppnar en vinflaska" är framme vid dekanteringsmomentet. Vad innebär att dekantera, hur gör man och inverkar en dekantering på vinets smak?
Sören Polonius, chefsommelier på Esperanto Group AB guidar Vinbanken till det rätta sättet att öppna en vinflaska och i alla moment från valet av korkskruv, till hur du skär av plastfolien snyggt till hur du serverar vinet, i karaff eller flaska. Dagens avsnitt är det fjärde av fyra i Vinbankens serie "Öppna en vinflaska på rätt sätt".
Se tidigare avsnitt i direktlänkarna nedan.
Vinskola med Vinbanken
Vinbanken – Del 4: Öppna en vinflaska – dekantera, se film ovan
Vinbanken – Del 3: Öppna en vinflaska – dekantera eller lufta
Vinbanken – Del 2: Öppna en vinflaska på rätt sätt
Vinbanken – Del 1: Öppna en vinflaska – vilka är verktygen