Laddar annons
Ränderna på Systembolaget blir fler & fler
8 Apr, 2024
Uppdaterad:
10 Apr, 2024

Ränderna på Systembolaget blir fler & fler

Vinproducenten Fontanafredda är känd för sina ikoniska ränder. Ett initiativ som bär på en kunglig historia som startade med Italiens första kung, Viktor Emanuel II. Dessa distinkta ränder har inte bara blivit en symbol för vingårdens arv, utan också för kvalitet och tradition inom vinframställning.

Fontanafredda valde att måla alla sina byggnader randiga för att sticka ut och visa att byggnaderna tillhörde en kunglighet. Samma ränder syns nu även på merparten av de allra flesta vinerna som Fontanafredda producerar.

Fontanfredda-vingård

Fontanafreddas första vin lanserades redan i mitten av 1850-talet. Och i Sverige har vinhuset varit representerade ändå sedan 1955 då de blev den första Barolon att nå Systembolaget. Nyligen fick de en hel del uppmärksamhet kring sitt nya boxvin som fått lovord från diverse experter och vinskribenter. Likt de flesta av vinhusets viner så har den nya boxen, som är gjord på barbera och nebbiolo, de ikoniska ränderna på sig. Vilket är ett av de numera sju randiga vinerna från Fontanafredda i Systembolagets sortiment.

Det senaste tillskottet av “randiga viner” på Systembolaget

Den randiga kollektionen viner från Fontanafredda

Fontanafreddas sortiment av randiga viner på Systembolaget sträcker sig brett. Utöver den senaste Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo så inkluderar kollektionen även ytterligare sex stycken randiga kvalitetsviner från Italien:

Fontanafredda-collection
Från höger: Coste Rubin Barbaresco, Barolo Serralunga d’Alba, Raimonda Barbera d’Alba, Derthona Colli Tortonesi Timorasso,Treiso Dolcetto d’Alba och Ebbio Langhe Nebbiolo.

Randigt till grillen

När grillsäsongen nu snart är i full gång, är det dags att se över vilka drycker som bäst kompletterar de saftiga rätterna på grillen. Fontanafreddas Barbera Nebbiolo är inte bara ett utmärkt val för sin smakrika och robusta karaktär, men också för dess praktiska format och prisvärdhet. 

Detta randiga boxvin framstår som ett riktigt fynd och är designat för att matcha allt från grillad biff till aromatiska grönsaksspett. Med en imponerande balans mellan frukt och syra, lyfter detta vin fram det bästa hos både kryddstarka och mildare grillrätter. Letar du efter den perfekta kompanjonen till din nästa grillmiddag? Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo är nu tillgänglig i en butik nära dig.

Den här artikeln är en annons från importören Enjoy Wine and Spirits AB.