Laddar annons
Richard Juhlin lanserar unik champagnehylla
9 Nov, 2023

Richard Juhlin lanserar unik champagnehylla

Richard Juhlin är en av Sveriges mest kända vinprofiler. Nu står det klart att champagneexperten inleder ett samarbete med den svenska vinkylstillverkaren Vigneron där han designat en unik champagnehylla. 

Det finns få profiler inom dryckessverige som är lika mycket förknippade med en enskild dryck som Richard Juhlin är med champagne. 2017 tog han nästa steg i samband med lanseringen av sin helt egna champagne, Guldkula, som sedan dess gjort stor succé i Sverige. Hans rykte har spridit sig över hela världen och i dag anses han vara en av världens främst champagneexperter. Nu står det klart att Richard Juhlin inleder ett unikt samarbete med den svenska vinkylstillverkaren Vigneron. Han har nämligen designat en champagnehylla som ska gynna förvaring och lagring av champagne

– Rätt förvaring av champagne är avgörande eftersom det hjälper till att behålla den sprudlande dryckens fräschhet och komplexitet, säger Richard Juhlin i ett pressmeddelande. 

"Viktigt att tänka på flaskornas storlek"

Vigneron är en relativt ny aktör på vinkylsmarknaden och nu har man tagit fram en champagnehylla som man enkelt kan sätta in i sin redan befintliga vinkyl för att anpassa sitt vinbehov. Enligt Richard Juhlin föddes samarbetet ur deras gemensamma intresse för vinlagring. 

– När du bygger inredningen för champagne i ett vinkylskåp är det viktigt att tänka på flaskornas storlek samt specifika flaskform, hur de ska förvaras (liggande) eller visas i display (stående) och hur de ska organiseras för enkel åtkomst. Anpassa inredningen efter din champagnesamlings behov.

Richard Juhlin champagne

– Champagnen bör förvaras vid en temperatur på ca 9-11 grader Celsius, i en konstant och ljusfri miljö med hög luftfuktighet.

Den nya champagnehyllan, som antingen kan köpas separat eller ihop med en befintlig vinkyl, är portabel och är gjord som så att om ditt lagringsbehov förändras så kan du antingen sätta in fler hyllor eller helt enkelt ta bort hyllor. Richard Juhlin tipsar att om man ska börja lagra champagne så ska man först våga lära sig mer om det mousserande vinet. 

– Mitt råd är att börja med att utforska olika typer av champagne och lära sig om deras karaktärer.

– Jag har haft förmånen att prova champagne som har åldrats i många decennier under optimala förvaringsförhållanden. Resultatet är ofta en champagne som har utvecklats med djupare smaker och subtila nyanser som inte fanns när den var ny. Det är en fantastisk upplevelse.

Ska fortsätta utveckla hyllorna

Enligt Richard Juhlin så är det här ett viktigt steg när det kommer till champagnelagring, då detta saknats tidigare. 

– Framtiden för champagneförvaring ser spännande ut. Jag förväntar mig att se fler innovationer från Vigneron som syftar till att göra det ännu enklare för champagneälskare att förvara sina skatter under optimala förhållanden. Tekniken och designen kommer att fortsätta att utvecklas, avslutar Richard Juhlin. 

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons