Laddar annons
Röda viner i tillfälligt sortiment - 16 september
14 Sep, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röda viner i tillfälligt sortiment - 16 september

Lanseringen av nyheter i tillfälliga sortimentet 16 september röda viner är bra! Vi har att se fram emot två solklara fynd och ett par högpoängare som bör provas.

Anrika Chave bjuder på en Crozes-Hermitage av klass och Grangeneuve Beaumes de Venise är båda fynd. Walter Scott lanserar en lysande pinot noir från Oregon som är mycket köpvärd. Men även utanför dessa tre finns det flera viner som är värda att provas.

Fler nyheter i tillfälligt sortiment

Frankrike

Crozes

Crozes-Hermitage Rouge Silène 2020 (93295), JL Chave Sélection, 199 kr

Djup, mörk frukt med violer, björnbär, blåbär, charkuterier, mocka, svarta oliver och kryddor. Smaken är tät och balanserad med slånbär, mörka körsbär, örter violer och vildhallon. Snyggt, Rhônigt och höstigt svampbussigt.

Grangenueve

Grangeneuve 2019 (94939), Domaine St Amant, Beaumes de Venise, 189 kr

Säger man Beaumes de Venise tänker man sött vitt vin som inte alltid har det lätt att övertyga men här är färgen mörkt röd med lite aromatiska dofter av violer, björnbär, blommor, nässlor, kaffe och lakrits. Något säger mig att det skulle hända en hel del om det fick stå i glaset ett tag men den tiden fanns inte nu och det här är bra och spännande som det är. Gjort på grenache, syrah, carignan och viogner. Servera till grillade, glacerade lammracks med ugnsbakad potatis.

Italien

Nittardi

Nittardi Chianti Classico Riserva DOCG 2018 (90413), EKO, 359 kr

Djup mörk frukt med varmt mogna bär som björnbär, plommon, mocka, läder, tobak, örter, fat och kryddor.

Spanien

Crianza
Legaris Crianza 2019 (95004), Codorníu, Ribera del Duero, 189 kr

Varmt mogen mörkt bärig frukt med violer, mörka körsbär, muskot, torv och fat. Fyllig frukt med bra koncentration, plommon, choklad, kaffe, balans och bra längd. Snyggt, välgjort och väldigt prisvärt.

USA

Landof

Land of Saints Pinot Noir 2020 (94547), 199 kr

Rödbärig lätt frukt med körsbär, nypon, blommor, varmt mogna vildhallon, kanel, fat och pomerans. Trevlig, välgjord och lätt tillgänglig pinot från Kalifornien.

Walter sort

Walter Scott Pinot Noir X Novo Vineyard 2019 (92810), Oregon, Willamette Valley, 595 kr

Stor doft med djup och kraft, packad med mogna körsbär, tranbär, charkuterier, piptobak, blommor och integrerade fat. Koncentrerad smak med varmt mogen frukt, krossade bär, rökiga mineraler, balans och en eftersmak som bara ligger kvar utan att ta slut. En topprestation från Oregon och Walter Scott.

Hirsch

Hirsch Raschen Ridge Pinot Noir Hirsch Vineyards 2018 (93708), Kalifornien, Sonoma Coast, 749 kr

Lätt aromatiskt men med en diskret framtoning med tranbär, nypon, röda körsbär. Örter och lingonsyror. Det är så lätt att undervärdera de unga vinerna från Hirsch och även om detta är bra har jag svårt att se att det fyller ut och bygger upp den intensiva charm som ofta utvecklas efter 4-5 år på flaskan. Snegla istället på Hirsch Reserve Pinot Noir!

Hirspinot

Hirsch Reserve Pinot Noir 2018 (94513), Sonoma County, 749 kr

Stor doft med nypon, vildhallon, tranbär, smultron, blommor, russin och fat. Välbalanserad smak med, bra struktur och lite kantiga tanniner. En bra pinot som är på väg att öppna sig men behöver ett par år till i vila.

[drinklist id="101892"]