Laddar annons
Röda viner i tillfälligt sortiment 20 maj
18 May, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röda viner i tillfälligt sortiment 20 maj

Lanseringen av röda viner i det tillfälliga sortimentet den 20 maj innebär en ny laddning prisvärda viner på Systembolagets hyllor.

De verkliga högpoängarna finns inte med denna gång däremot är prisvärdheten bra. Marchesi Mazzeis Tenuta Belguardo är ett kraftfullt och smakrikt vin som är värt att prova. Kutch pinoter blir bara bättre och bättre får de bara tillräckligt med luft blir de ännu bättre men kolla gärna in Schubert Estate också för där finns mycket prisvärdhet. Det och mycket annat hittar du i lanseringen av röda viner i tillfälligt sortiment 20 maj.

[drinklist id="100423"]

Frankrike

Perrachon Morgon Corcelette 2020 (94574), Bourgogne, 169 kr

Ung frisk och fruktig doft med violer, björnbär, blåbär, körsbär, hallon och engelsk lakrits. Välbalanserad, varm och lång eftersmak med mineraler och fina lingonsyror.

Italien

Tenuta Belguardo Marchesi Mazzei 2018 (93332), Toscana, 299 kr

Djup ren frukt med björnbär, mörka körsbär, kryddor, kaffe, enbär och fat. Stor smak med ung pigg frukt m ed mörka körsbär, eukalyptus, kryddor, koncentration, mineraler och lite sälta. Servera till grillad biff med rosmarinpotatis och stekt svamp.

Georgien

Saperavi Qvevri Qvevri 2019 (92197), Kakheti Region, Askaneli Brother Ltd, 158 kr

Första delen av doften inleds av en speciell skogsdoft innan den trevliga frukten av björnbär, plommon, blommor, kryddor, örter och fat tar över. På det hela taget är det här ett välgjort vin med bra prisvärdhet men det finns en litet överton som slår igenom och ger en grusig känsla i eftersmaken som jag misstänker kommer från lagring på lerkrus. Vinets namn Qvevri är benämningen på just den typ av amforor man traditionellt använder i Georgien.

USA

Kutch Sonoma Coast Pinot Noir 2019 (92115), Kalifornien, 429 kr

Ung trevlig pinotfrukt som är i full färd med att utveckla sin mjukbäriga charm med vildhallon, tranbär, jordgubbar, mörka körsbär bra koncentration, extraktrikt med lite rökiga fat, bra balans och fina syror. Vinet, ett stort pinotglas och en svamprisotto sen behövs inget mer!

Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Oakville 2018 (93385), Napa Valley, 559 kr

Stor doft med mogen frukt av svarta vinbär, björnbär, rökiga fat och vanilj. Smaken är koncentrerad med blåbär, kaffe, choklad, underbar balans och bra längd.

La Neblina 2019 (93766), Sonoma Coast, 499 kr

Ung, djup pinot med jordgubbar, lakrits, kryddor, anis, fänkål, kryddor, torkade tranbär och fina mörka körsbärssyror.

Nya Zeeland

Schubert Estate Pinot Noir EKO 2020 (92432), Wairarapa, 279 kr

Ung, pinot med massor med rödbärig frukt av jordgubbar, vildhallon, blommor, smultron, bra balans, med mineraler och fina körsbärssyror och en försvarlig dos rostad ek som kommer ta något år på sig att smälta ihop med vinet.

Sydafrika

David & Nadia Grenache 2020 (92939), Swartland, 299 kr

Pigg, energirik doft med röda körsbär, solmogna jordgubbar, rosépeppar, blommor, tranbär och massor med energi och fina körsbärssyror.

Avondale La Luna 2015 (90088), Paarl, 239 kr

Varmt mogen doft med rödsvart frukt av svarta vinbär, plommon, mörka körsbär, kryddor, kanel, choklad och rostade fat. Djup, koncentrerad smak med kaffe, ceder, tobak med en bra balans och fin längd.

Kina

Château Changyu Moser XV 2018 (94352), Ningxia, 259 kr

Stor doft med begynnande mognad och frukt av björnbär, blåbär, kaffe, skog, tallbarr och mandlar. Medelfyllig trevlig eftersmak med bra balans och längd.

Fler nyheter i tillfälligt sortiment på Systembolaget

Bästa röda viner i tillfälligt sortiment 13 maj

Mondavi - cabernet sauvignon I sin finaste form

Artadi - när tempranillo når sin fulla potential

Lambrusco - sommarens hetaste vin

[drinklist id="100423"]