Laddar annons
Röda viner i tillfälligt sortiment - 26 maj
24 May, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röda viner i tillfälligt sortiment - 26 maj

Lanseringen av röda viner i tillfälligt sortiment den 26 maj är till antalet sparsam. Trots det har vi hittat två viner som är svåra att vara utan: Château la Reyne L'Excellence från Cahors och Pagliarese från Fèlsina som båda ligger runt fyndstrecket. Utöver dessa två är svenskägda Mallorcaproducenten Son Antems Vespre värt lite extra uppmärksamhet.

All information, inklusive fullständiga omdömen och antal flaskor, om röda viner i tillfälligt sortiment 26 maj hittar du i tabellen längst ner.

Röda viner i tillfälligt sortiment - 26 maj

Frankrike

Chateau

Château la Reyne L'Excellence 2021 (95994), Château La Reyne, Cahors, 198 kr

Djup, lite floral, mörk frukt med björnbär, plommon, violer, kaffe, charkuterier, lavendel, kryddor och fat. Djupt koncentrerad smak med körsbär, vildhallon, slån, lagerblad, svarta oliver och mörk choklad. Välgjort och smakrikt på druvan malbec. Servera till grillade lammracks med ugnsbakad klyftpotatis och bearnaisesås.

Tyskland

Baden

Oberbergen Bassgeige Erste L. Spätburgunder 2020 (94434), WG F. Keller, Baden, 266 kr

Pigg, ung och druvtypisk doft med körsbär, nypon, tranbär, hallon, nejlika, muskot och kryddor. Varmt mogen, nyansrik smak med jordgubbar, rosor, bigarråer, mineraler och fina syror. Välgjort, elegnat och smakrik pinot från Baden.

Italien

Pagliarese 2020 (94146), Fèlsina Spa, Chianti Classico, 189 kr

Ung tät frukt med körsbär, tranbär, smultron, lagerblad, svart te och örter. Smakrikt med choklad, tobak, energi, paranötter, bra balans och fin struktur. En väldigt välgjord och snyggt balanserad Chianti som passar utmärkt till stenugnsbakad pizza med charkuterier.

Spanien

Son Antem Vespre 2021 (93727), Bodega Son Antem, Mallorca, 299 kr

Ung fruktig och rik doft av violer, plommon, vildhallon, nypon, te, och varma örter. Medelfyllig smak med björnbär, nougat, svarta oliver, kalk och en svag nyans av väl integrerade nya fat. Snyggt, välgjort, balanserat, smakrikt och elegant. Gjort på 60% syrah och 40% monastrell. Det här är första årgången från Son Antem. Vingårdarna är unga och allt är ännu inte helt på plats men det känns spännande och en spaning in i framtiden säger att de här vinerna kommer att lägga på mer djup och fler dimensioner när vingårdarna blir äldre – ett bra vin vars utveckling det kommer att bli roligt att följa. Drick 23-27. Läs mer om producenten på www.sonantemalaro.es

Sydafrika

David & Nadia Grenache 2021 (90393), David & Nadia, Swartland, 319 kr

Pigg och energirikt med röda körsbär, vildhallon, lagerblad, lavendel och kryddiga peppartoner. Medelfyllig smak med, violer, tranbär, nypon och fina lingonsyror.

[drinklist id="105732"]