Laddar annons
Röttorps Bästa Vin | Fyndigt rött i Bordeauxstil
31 Jan, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Fyndigt rött i Bordeauxstil

Fyndigt rött i Bordeauxstil, lättsamt frisk chablis, elegant halvtorr Moselriesling, det eleganta ostvinet och en bra cava är några av veckans nya viner på Röttorps Bästa Vin.

Nya viner v05 2017 på Röttorps Bästa Vin

Fyndigt rött i Bordeauxstil

Château Bouscassé, 2010 för 126 kronor är ett utmärkt fyndigt val när Du behöver ett betydande smakrikt välbyggt och komplext rödvin med lite mognadskomplexitet. Ett vin av tannat druvans mästaren Alain Brumont i Maderian söder om Bordeaux. Här med inblandning av Cab S och Cab F. Stilmässigt ganska likt en kraftfull röd bordeaux, men till en mycket lägre kostnad.

Lättsam frisk Chablis

Chablis Sainte Claire, 2015 för 150 kronor är en frisk mineralisk trevlig allmän chablis med lite drag i fräschören till mycket rimligt pris från topproducenten Brocard. Helt utan ek och mycket användbart i många sammanhang. Lättare och mer Chablisig än samma vinhus Chablis Vieilles Vignes som är rikare, fetare, dyrare och mer lik en vanlig Bourgogne.

Elegant halvtorr riesling

Maximin Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett, 2015, för 190 kronor är en mycket elegant ung nyanserad halvtorr riesling från Mosel. Idag frisk och lätt med distinkta riesling toner. Mycket frisk sötma och redan bra längd. Lovande framtid, växer och utvecklas ganska mycket med vidare lagring.

Det eleganta ostvinet

Graham's Late Bottled Vintage, 2009 för 176 kronor är ett distingerat och rikt portvin med rejäl sötma och bra balans. Utsökt ostvin vid slutet av en bättre måltid. Ingen dekantering behövs eftersom det är en filtrerad LBV. Men det gör också att den inte alls utvecklas med fortsatt lagring.

Bra cava för hundringen

MIM Natura Brut Nature Reserva, 2014 för 99 kronor är riktigt bra cava i sin nya årgång. Här har man helt undvikit att tillsätta socker, dozage, vid degorgeringen, vilket inte heller behövs för att syrorna inte är så hårda och det bidrar till lite elegantare toner. Trevligt balanserat.

Bästa billiga smakrika vita boxen

Robertson Chardonnay 3lbox för 193 kronor är en riktigt hygglig billig chardonnaybox med lite mulliga rika toner och en tuch av ek från chips. I det här prisläget går det inte att använda ekfat. Ganska långt och balanserat men utan finare nyanser. Bästa billiga smakrika vita torra boxen just nu på Systembolaget.