Laddar annons
7 Feb, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Mogen mullig Syditalienare

Mogen mullig syditalienare, två delikata tyska rieslingviner från 2015, bästa rosébubblet och en vit och en röd premiumbox är veckans nya viner på Röttorps Bästa Vin.

Nya viner v06 2017 på Röttorps Bästa Vin

Mogen mullig syditalienare

Copertino Riserva, 2008 för 80 kronor är ett ovanligt och speciellt moget utvecklat vin från södra Italien. Med sina nio år på nacken är det ett rikt och generöst mulligt vin med stor komplexitet och en lätt oxidation, som passar utmärkt till rustika grytor och annat smakrikt. Så långt ifrån fräscht och fruktigt man kan komma med härliga mognadskvaliteter till mycket rimligt pris.

2015 Tysk Riesling

A Christmann Riesling, 2015 för 130 kronor är en rik läcker ung riesling från topproducent i Pfalz. Lysande årgång av vinhusets basriesling med utvecklingsmöjligheter några år till. Utmärkt vin att ha hemma när man behöver en bra matriesling.

Bästa rosébubblet

Rotari Rosé, 2011, för 110 kronor är det perfekta eleganta rosébubblet till både drick och lättar mat. Gjord som en champagne på samma druvor, metoder och med lång tid på jästfällningen är det ett utmärkt alternativ till roséchampagne till en bråkdel av priset.

Lyxriesling från Mosel

Haart Goldtröpfchen Riesling GG, 2015 för 298 kronor är en komplex ung delikat torr Moselriesling från toppvingård och topproducent. Redan lång eftersmak för detta lättsamt delikata vin med skirhet och espri som gör det till en måttlig kostsam lyx med stor finess.

Röd premiumbox

Rawson's Retreat Shiraz/Cabernet 3lbox, 2015 för 253 kronor är lättsam och trevlig seriös box med riktig struktur och genomklang. Inga fel och väl de förtjänster man kan begära av ett ordinarie boxvin.

Bästa Sauvignon blanc boxen

Brochet Facile Sauvignon Blanc, 2015 för 243 kronor är den bästa sauvignon blanc boxen just nu. Här finns fransk fräschör balanserad smak i lättillgänglig men även lite innehållsrik stil. Fräscht, balanserat och intagande.