Laddar annons
23 Jan, 2018
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Lyxig mogen Amarone

Nya viner på RBV denna vecka är en härlig ny Rioja Reserva, en mogen röd Bordeaux, bästa billiga bubblet, lyxig mogen Amarone och en stor nya zeeländsk pinot noir, främst för källaren.

Nya viner v04 2018 på Röttorps Bästa Vin

Härlig ny Rioja Reserva

Marqués de Arienzo Reserva, 2012 för 129 kronor. En riktigt bra klassisk och snygg Rioja Reserva med mäktigt innehåll. Här finns rikedom med bra struktur och spänst kombinerad med mogen utvecklad längd och generositet. Finns nu som sexåring i utmärkt ny årgång.

Mogen röd Bordeaux

Château Lanessan, 2008 för 199 kronor. Något så ovanligt som en klassisk röd bordeaux utvecklad och färdig till rimligt pris på Systemboalget. Börjar komma in i det för oss bordeauxdiggare härliga multnadsstadiet. Kan även lagras vidare några år. Härligt delikat vin för i första hand måttligt kraftfulla finare kötträtter. Wedholm tyckte det också passade utmärkt till hans suveräna piggvar.

Bästa billiga bubblet

El Miracle Cava Brut för 75 kronor. Hyggligt lättillgänglig Cava med generösa drag och bra slut inga fel. Även en del förtjänster, rent och snyggt och ganska rikt och numera det bästa billiga bubblet.

Lyxig mogen Amarone

Calcarole Amarone della Valpolicella Classico, 2006, för 547 kronor. Mäktig rik utvecklad och spänstig Amarone med mognad, stor komplexitet och längd. Intressant betydande mogen Amarone med bra känsla som passar lysande till finare smakrika vilt rätter, inte minst nu under vintern. Ligger i BS och måste beställas på en vecka.

Stor nya zeeländsk pinot noir

Schubert Block B Pinot Noir, 2015 för 329 kronor är en utmärkt komplex härlig ung och lovande men också redan nu stor nya zeeländsk pinot noir. Nu i sin ungdom i generös rik och i lite fruktigare stil än bourgogne. Långt härligt och speciellt med personlighet och utmärkt till allt. Spar helst några år så växer det ytterligare rejält. Tillfälligt exklusivt vin som anlände på Systemet i fredags.