Laddar annons
16 Jan, 2018
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Läcker ofatad vit bourgogne

Nya viner på RBV denna vecka är en utvecklad Gigondas, läcker ofatad vit bourgogne, stor huschampagne, röd premiumbox och ett födelsevin för källaren.

Nya viner v03 2018 på Röttorps Bästa Vin

Utvecklad Gigondas

Domaine Santa Duc Gigondas, 2013 för 229 kronor. Ett riktigt bra sydrhônskt vin med lite utveckling och mognad som tagit sig in i sortimentet via god försäljning i BS. Laddad komplex, balanserad och finstämd Gigondas med lång framtid. Här är det grenache-druvan som dominerar i de bästa vinerna och ger dem deras främsta karaktärer. I detta vin finns också lite mourvèdre, syrah och cinsault, för att göra det mer strukturerat och komplext. Nära fynd och användbart till alla finare kötträtter i den fina middagen. Finns i relativt få butiker, kan beställas till Din på två dagar.

Läcker ofatad vit bourgogne

Bourgogne Blanc Kimmeridgien, 2015 för 115 kronor. En lätt, elegant och mineraliskt snygg vit bourgogne, som växt precis på gränsen till Chablis i den jordmån som chablis blivit berömd för. Inga fat utan bara finstämda läckra toner av chardonnaydruvan med fin syra och mild lång eftersmak. Fynd.

Stor huschampagne

Louis Roederer Brut Premier för 419 kronor. Delikat komplex laddad champagne med lite utöver det vanliga för att vara ett stort berömt hus årgångslösa champagne. Komplett för alla tillfällen med och utan mat. Långt läckert genomklingande eftersmak som gör vindrickaren positiv till det mesta. Hemlig egenskap är att denna årgånglösa champagne, till skillnad från de flesta, faktiskt vinner en hel del på lagring några år.

Röd premiumbox med klass

Casillero del Diablo Carmenère/Cabernet Sauvignon 3lbox, 2016, för 239kronor. Riktigt bra röd premiumbox som reser sig kraftfullt ur det vanliga boxträsket. Komplext välstrukturerat med längd och genomklang med lätt fin carmenere ton. Fruktigt, strukturerat och nyanserat.

Födelsevin för källaren

Château Bouscassé Vieilles Vignes, 2014 för 275 kronor. Just nu finns detta stora lagringsvin bland de tillfälliga exklusiva vinerna. Gjort av Alain Brumont på tannatdruvan i Maderiandistriktet söder om Bordeaux. Laddad stort med betydande längd och mäktigt innehåll som tar lång tid på sig att växa upp, mjukna och realisera hela sin potential. Bör lagras i minst 10 år till och är ett utomordentligt bra födelsevin, för de som är födda 2014 ända fram till 26 årsdagen.