Laddar annons
6 Feb, 2018

Röttorps Bästa Vin | Billig och bra Marlborough SB

Nya viner på RBV denna vecka är en fyndig aussiblend, billig och bra Marlborough SB, halvtorr Rheingauriesling, bästa Late Bottled Vintage Porten, seriös vit torr matbox och en härlig torr rieslingbox.

Nya viner v06 2018 på Röttorps Bästa Vin

Fyndig aussiblend

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, 2016 för 99 kronor. Penfolds basvin i deras serie av välbyggda seriösa rödviner med struktur och balanserat innehåll, som därför utvecklas mycket väl vid lagring. Tuch av mintighet i denna klassiska aussiblend (ca fifty fifty av Shiraz och Cab). Bra komplext innehåll med balanserat bra lång eftersmak. Passar nästan allt och alla inte minst när Du vill ha ett rimligt dyrt bra vin till ett större sällskap. Vinet dolda talang är att det kan lagras länge och då utvecklar en nästan bordeauxlik komplexitet med lätt multnad.

Billig och bra Marlborough SB

Satellite Sauvignon Blanc, 2017 för 89 kronor. En alldeles utmärkt frisk och lättsam SB från Marlborough, med ren fin klang, typiska Marlboroughtoner utan överdrifter. Billigaste Marlborough SBn på flaska, och samtidigt riktigt bra. Fynd.

Halvtorr Rheingauriesling

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2016 för 105 kronor. Härlig halvtorr Rheingau riesling med balans och trevligheter hela vägen, verkligt bra i alla avseenden. Lätt och välbalanserad sötma som gör det till både ett bra sällskapsvin och passar väl till tex krabba och många skaldjurs och feta fiskar, när Du vill ha en liten rondör i vinet.

Bästa Late Bottled Vintage Port

Churchill's LBV Port, 2012 för 179 kronor. Den trevligaste Late Bottled Vintage Porten just nu på Systemet. Den är ofiltrerad och kan med stor glädje konsumeras idag till ostar och annat gott i sin fruktiga lättsamma och täta stil med bra längd. Charmig, renfruktig och välklingande. Går också att spara upp till tio år och utvecklas då till ett moget mycket komplext stort vin, som fortfarande gärna kan kombineras med fina ostar. Om Du sparar den länge behöver den dekanteras före konsumtion för att få bort den fällning som bildas i flaskan. Dricker Du den nu behövs det inte, men lufta gärna någon timme i förväg.

Seriös vit torr box

Cacadu Ridge Semillon/Sauvignon Blanc 3lbox, 2016, för 203 kronor. Ett utmärkt balanserat matvin med rejält innehåll, bra syra och struktur och just längd, för denna måttliga prisnivå. En seriös torr vit box på klassisk vit bordeauxblend, med under 3 gram socker per liter.

Härlig torr rieslingbox

Mad House Riesling 3lbox, 2017 för 239 kronor. Mild, lätt, torr och redig riesling med hyggligt långt slut på box från South Australia. Bästa torra rieslingboxen på Bolaget.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons