Laddar annons
12 Sep, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Mineralisk Chablis

De nya vinerna på Röttorps Bästa denna vecka är en välbyggd nyanserad Dão, mineralisk chablis, ett litet exklusivt sött vin, det bästa finare rosébubblet och en lyxig Rheinhessen riesling.

Nya viner v37 2017 på Röttorps Bästa Vin

Välbyggd nyanserad Dão

Dão Outeiro, 2014 för 89 kronor är ett rikt, långt och välbyggt vin med utvecklad nyansrikedom i bra struktur och balans och en tuch av mognadsutveckling till ett ovanligt bra pris för kvalitetsläget. Ett klassiskt seriöst utmärkt vin, som så ofta med överkomliga kvalitetsviner från Dão i mellersta Portugal.

Mineralisk chablis

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes, 2014 för 161 kronor. Det stora kvalitetskooperativet La Chablisienne gör denna exceptionella Chablis på gamla stockar. Frisk, elegant och mineraliskt läcker stor Chablis med komplex finess. Samtidigt ligger det prismässigt idag mycket lågt för en bra Chablis. Fynd.

Lite och exklusivt sött

Dr Loosen Riesling Beerenauslese 19cl, 2014 för 125 kr. I detta exklusiva vin på kvartsbutelj hittar Du en läcker lätt dimmig sötma med stor fräschör och långt rikt slut. Härligt nu och växer även på sin lilla butelj i många år. Fint efterrättsvin till delikata rätter och nästan en liten efterrätt i sig på tu man hand.

Bästa finare rosé bubblet

Rotari Rosé, 2012 för 119 kronor är fortfarande den bästa mousserande rosévinet i prisläget. Delikat finstämd och klingade rosé med fina syror, aningen mindre än förra årgången, men fortfarande bäst.

Lyxig Rheinhessen Riesling

Dittelsheim Geyersberg Riesling Trocken, 2012 för 297 kronor. Det är mycket sällan som jag tycker att finare riesling från Rheinhessen är riktigt så kul som de bästa från andra tyska vindistrikt. Men denna är ett rejält undantag från regeln. Stor utvecklad riesling med stor komplexitet med balans och elegans. Delikat lyxig matriesling.