Laddar annons
26 Sep, 2017

Röttorps Bästa Vin|Delikat Brunello

Denna vecka är en delikat Brunello, vitt Rhônevin i toppårgång, den bästa billiga champagnen, stor lyxig Malbec och en seriös lättsam röd box de nya vinerna på RBV.

Nya viner v39 2017 på Röttorps Bästa Vin

Delikat Brunello

Brunello di Montalcino Col d’Orcia, 2012 för 279 kronor är även i denna årgång ,som vanligt en av de bästa Brunellovinerna i normal prisklass. Har måttlig kraft och finstämd delikatess i vardande med stor lagringspotential. En toscan i bordeauxstil på ren sangiovese.

Vitt Rhônevin i toppårgång

Côtes du Rhône Blanc, Guigal, 2015 för 115 kronor. Utmärkt lättillgängligt vitt Rhônevin med storartad längd och eftersmak redan idag. Spara gärna några år för att det skall utvecklas mer. Har stigit en del i pris under det senaste året. Är fortfarande mycket prisvärd och årgången 2015, kanske den allra bästa hitintills.

Bästa billiga champagnen

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut, för 219 kr är en för prisläget riktigt stor champagne med lång läcker eftersmak. Drar i stilen mot det lättillgängliga och fruktiga mer en det hårda mineraliska, vilket gör den speciellt användbar när de är många gäster. Den i särklass bästa billiga champagnen idag, som gör det ansvarslöst att köpa champagne till lägre pris i Sverige numera.

Stor lyxig Malbec

Vent d'Ange Château La Reyne, 2012 för 348 kronor. Stor komplex malbec från Cahorsdistriktet , som ligger sydost om Bordeaux. Det var härifrån som exporten av rödvin till England startade innan bordeauxvinerna blev berömda. Vinerna görs nästan uteslutande på malbecdruvan, som annars numera nästan har försvunnit från Bordeaux, p.g.a. sin frostkänslighet. Denna lyxvariant är gjord på särskilt utvalda druvor av gamla stockar och mycket mustigt, rikt och komplext. Cahorvinerna är ofta mycket hårda och lite tannintuffa som unga. Just denna årgång är för detta vin ovanligt öppen och visar redan begynnande mognadskomplexitet och en mer generös ton med utvecklad eftersmak. Ett unikt och givande lyxvin för den fina middagen och smakrika kötträtter. Tillfälligt vin som sannolikt försvinner snart.

Seriös lättsam röd box

Allegrini 3lbox, 2015 för 279 kronor. En ny trevlig lättsam och valpolicellig box. Ett lättare friskt rödvin med stil och innehåll och balans hela vägen. Passar bra även till lättare maträtter och ger lite lättsam finess vilket inte är så vanligt för boxarna.