Laddar annons
20 Jun, 2017
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Ny röd premiumbox

Några riktigt bra nya årgångar på ständiga fynd hittar Du bland veckans nya viner. Bland annat en röd box som helt bytt stil. En modern söt Tokaji och en gammaldags mousserande rosé med sting är andra nyheter på RBV.

Nya viner v25 2017 på Röttorps Bästa Vin

Bästa billiga Cabernet S

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon, 2016 för 79 kronor har nyligen anlänt i ny årgång.  Rikt och generöst i måttligt stramt fin struktur och härligt lång eftersmak redan nu i sin ungdom. Stort och seriöst rödvin för denna prisklass utan socker och med både fruktighet och struktur. Kan också lagras med framgång i flera år, men kanske inte lika länge som förr. Årgång efter årgång förblir detta vin fynd i mitt provningsprotokoll.

Bästa Sancerre

Sancerre Les Baronnes, 2016 för 169 kronor är en snygg Sancerre i alla led med långt bra slut. En annan ny toppårgång som just anlänt. I den måttligt prissatta Sancerre divisionen är detta nästan alltid det bästa vinet. De har alla de egenskaper; fräschör, lätt svartvinbärsbladston och fin lättsam längd och lite finess och komplexitet i perfekt balanserad stil.

Rik modern Tokaji

St Stephan's Crown Tokaji Aszu 5 Putt 50cl, 2013 för 159 kr per halvliter. Friskt och laddat med lite gammaldags tyngd i sötman. Har stor kraft och en modern lite elegantare stil av klassisk Tokaji. Kan lagras vidare länge genom den höga koncentrationen i vinet. Ganska lättillgänglig Tokaji.

Mousserande rosévin på urdruva

Estelado Rosé Sparkling Wine, NV för 99 kronor från Torres i Chile är ett mycket speciellt och kul vin gjord på Chiles urvinstock, Pais. Intressant rikt och läckert vin med aningen beskt bra och matglatt slut. Karaktärsfull mousserande rosé.

”Valpolicella” på box

Allegrini 3lbox, 2015 för 279 kronor. En helt ny trevlig lättsam och valpolicellig box, ett lättare friskt rödvin med lite lätta körsbärstoner. Har inget gemensamt med förra årgången med samma namn. Passar särskilt bra när man vill ha ett mindre tungt rödvin till bl.a. sommarens lättare rätter. För en gång skulle en riktigt bra premium box på ett lättare rödvin.