Laddar annons
27 Jun, 2017
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Stilfull Zinfandel

Zinfandel med stil, allsidigt vitt torrt för allt, snygg halvtorr Mosel och en ny lyxbox på sauvignon blanc druvan från Marlborough.

Nya viner v26 2017 på Röttorps Bästa Vin

Zinfandel med stil

Ravenswood Vintners Blend Zinfandel, 2014 för 109 kronor. Det finns många kladdiga, grova och sötknäckiga zinfandeler på Systembolaget som jag tycker är förfärliga. Det finns också några rika, läckra, välstrukturerade, generösa och nyansrika zinfandeler som lyser upp själen och omgivningen. Denna är av den senare sorten. Bl.a. ett härligt lite exklusivare grillvin till sommarens utematlagning som nästan alla kan förväntas gilla.

Lysande allsidig grüner veltliner

Leth Grüner Veltliner, 2016 för 85 kronor har just anlänt i ännu en fyndigt bra årgång. När Du behöver ett bra vitt torrt vin som skall passa till olika eller rent av besvärliga maträtter och många människor är det inte bara ett säkert kort, utan ett lysande bra säkert kort. Även utmärkt vin för de som föredrar vitt vin framför rött till kött.

Snygg halvtorr moselriesling

Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese, 2015 för 119 kr. En utmärkt snygg halvtorr Mosel riesling från topproducent. Frisk fin syra och lite honungston och bra längd. Finns i ganska få butiker. Beställ på två dagar till Din egen.

Balanserad italiensk chardonnaybox

Pasqua Sanzeno Chardonnay 3lbox, 2016 för 219 kronor. En omärkvärdig, fruktig, lite rund och fräsch, välbalanserad enklare italiensk chardonnay för omärkvärdiga sammanhang.

Lyxbox från Marlborough

Matua Sauvignon Blanc 1,5l box, 2016 för 189 kronor. Frisk bra och klassisk SB från Marlborough på Nya Zeeland med städade lätta krusbärstoner. Här finns även en fin örtighet och bra nyansrikedom i snygg balans. Mycket typiskt, men inte överdrivet sauvignon blancigt. En av Systemets allra dyraste boxar i form av en pappmagnum på 1,5 liter. Literpriset för vinet blir 126 kronor. En riktigt bra lyxbox som nyligen har anlänt till Systemets Beställningssortiment.