Laddar annons
7 Jun, 2016
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Succé för California Wine Lounge under Smaka på Stockholm

CALIFORNIA WINES SWEDEN. Årets stora mat och dryckesevent i huvudstaden, Smaka på Stockholm, var mycket lyckat för utställaren California Wine Lounge. Kalifornienmontern stod mellan finkrogen Restaurang Sjömagasinet och foodtrucken med hamburgare. Placeringen kunde inte vara bättre för vin och mat i kombination.

Under Smaka på Stockholm  och i strålande solsken kunde besökare bekanta sig med allt från finkrogar till food-trucks, lokala som stora bryggerier och mer nischade utställare som California Wine Lounge. Det fanns smaker för alla med andra ord vilket avspeglade sig hos besökarna som kom i alla åldrar. Discover California Wines monter stod mellan Restaurang Sjömagasinet med välkände kocken Ulf Wagner på plats, på andra sidan stod hypade foodtrucken Gnarly Burger.

Tillsammans var de en synnerligen lyckad fusion (som trendiga matmänniskor säger när olika smaker möts för att skapa 1+1=3 formeln) då många tog chansen att prova vin till mat. Succé med andra ord.  Vinbanken var på plats för att prova ”live” och för att se hur vinerna i montern fungerade till mat.

 

California Wine Lounge - vita viner

Bonterra Chardonnay 2014 (16632), Mendocino County Kalifornien, 139 kr. EKO

Torr, medel/fyllig, fruktig av gröna och gula äpplen, tropisk ton, lätt smörig och rostad smak med balanserade fat.
Chardonnayvinet fungerade perfekt med den klassiska hamburgaren och godkänt bra till Sjömagasinets äggtoast med Kalixlöjrom och syrad rödlök.

Birichino Malvasia Bianca 2014 (99438), Monterey Kalifornien, 149 kr

Druvig, lätt kryddig doft. Torr, medelfyllig fruktigt druvig smak av apelsinblom, jasmin och härlig citrus. . Supertrevlig längd! Undrar om inte detta var det vita vinnarvinet till maten, passade till nästan alla rätter och bäst till hummersallad och den eldade laxen med misomajo (att det var lax på tallriken var inte helt lätt att gissa).

Clay Station Viognier 2014 (22228), Lodi Kalifornien, 109 kr

Torr, medelfyllig av exotisk frukt, persika, med inslag av blommor och tydliga fat. Stor och generös. Fungerade utmärkt till den eldade laxen med misomajo.

California Wine Lounge - roséviner

Blossom Hill White Zinfandel 2014 (79568), San Joaquin Kalifornien, 99 kr

Lätt smak av hallon, söta jordgubbar och lite kryddig. Sötman i bären ger vinet en mjuk approach. Smakade utmärkt till hummersalladen!

SomeZin Pinot Noir Rosé 2014 (647501), Kalifornien, 99 kr

Färgen är rosa och smaken är, söt. Bäst på egen hand, som sötmingel-pingla och en solig dag som denna hade jag gärna kunnat ha både isbit och drinkparaply i glaset.

California Wines Sverige representant, Reija Andersson Tuomaala tillsammans med Carl-Wilhelm Hagander, ägare Gnarly Foodtruck.

California Wine Lounge - röda viner

Buena Vista Carneros Pinot Noir 2013 (6380), Carneros Kalifornien, 189 kr

Medelfyllig, nyanserad och kryddig smak av rostade fat, inslag av mogna jordgubbar, körsbär, kaffe och vanilj. En lätt eldighet ger smaken driv och stuns. Sjömagasinets äggtoast fungerade men bäst smakade klassisk hamburgare.

Apothic Red Winemaker's Blend 2014 (6420), Kalifornien, 89 kr

Bärig, rödfruktig lätt till medelfyllig och vaniljsöt smak. Ett vin för alla som gillar att dricka vin utan mat, som sällskapsdryck. Inte ett första val för vin-nördar. Det här är ett vin som ni kan dricka utan mat och fräck överraskning var att hummersalladen slank ned utan problem. Intressant!

Ravenswood Sonoma Old Vine Zinfandel 2013 (87399), Sonoma County Kalifornien, 149 kr

Blåröd, mörk färg. Doften är tät, nyanserad. Vinet är fylligt, komplext och nyanserat av mörk, rik fruktighet, en stor portion bär, balanserade fat och örtkryddor. Suverän balans. Gott vin! Båda hamburgarna, och den med pepparfrukten för mer drag i smaklökarna.

Atalon Cabernet Sauvignon 2011 (5578), Napa Valley Kalifornien, 199 kr

Stor doft och smak. Fylligt vin, mörk sötmogen frukt, tydligt bärig, inslag av svartavinbär, tobak och choklad. Nyanserad. Bra eftersmak. Gärna hamburgare och den mogna sötman i vinet fungerar perfekt till innovativa burgaren. Men helst skulle jag välja en fin köttbit, kanske entrecote, tillsammans med majo och svamp.