Laddar annons
Tareq Taylor lanserar eget vin
15 Mar, 2022

Tareq Taylor lanserar eget vin

Det har snackats om det länge men nu står det klart att den folkkäre matprofilen Tareq Taylor lanserar ett eget vin.

Sedan tidigare har julvärlden och tv-profilen Tareq Taylor en egen gin på Systembolaget. Nu står det klart att ännu en produkt på Systembolaget kommer ha hans namn på sig. Det har varit på gång ett tag men nu har den folkkäre matprofilen bestämt sig för att lansera ett eget vin; Tareq Riesling.

I en pressinbjudan skriver Tareq Taylor följande:

”Jag har länge haft en önskan att producera ett eget vin och nu kan jag äntligen med stolthet och glädje presentera Tareq Riesling.”
Exakt vilket land vinet kommer ifrån, hur mycket vinet kommer kosta och vilken importör som kommer ta vinet till Sverige, är än så länge oklart. Tareq Taylor har dock bjudit in branschfolk till en lanseringslunch 25 mars där mer info om vinet kommer ges.

En av många kändisar som lanserat eget vin

I och med lanseringen blir Tareq Taylor ytterligare en av många kändisar på Systembolagets hyllor. Sedan tidigare har bland annat Leif GW Persson, Pernilla Wahlgren, Per Gessle, Carolina Gynning och många fler valt att lansera sina egna viner. Det ska dock nämnas att det är långt ifrån en dans på rosor att lansera ett vin som kändis. Genom åren har över 30 kändisar gett sig in i branschen, men de allra flesta av dessa är sedan en tid tillbaka helt borta från hyllorna då deras viner inte sålde tillräckligt bra och mottagandet av konsumenterna var i de flesta fallen svalt.

När du som konsument kommer kunna få tag på en flaska Tareq Riesling är ännu oklart. Vi på Vinbanken kommer givetvis hålla dig uppdaterad om de senaste lanseringarna, och du kommer även få en recension av Tareq Riesling när vi har testat vinet.

Uppdatering:

Tareq Riesling kommer Rheingau i Tyskland och lanserades i Systembolagets beställningssortiment 25 mars. Vinet har likt många rieslingviner en väldigt hög syra och tydliga toner av citrus samt äpplen. Under hela processen ska Tareq Taylor varit involverad och bestämt allt från utformningen av etiketten till smakprofil på vinet. Importör och producent är Henkell.

Tareq Taylor, Riesling, (56304) 139:-

Här är listan på kändisviner – både gamla och nya

De bästa riesling-vinerna på Systembolaget just nu

Fler nyheter om vitt vin