Laddar annons
8 Apr, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tävla med vinregion Alsace om en middag för två

Alsacevin har funnits på bolaget sedan Systemet startade i mitten av 1950-talet. Få regioner har ett lika grundmurat renommé som vindistrikt av klass, som Alsaceregionen. Möjligen kan spanska distriktet Rioja mäta sig med samma igenkänningsfaktor som det franska vitvinsområdet.

Alsaceproducenterna har periodvis flyttat sin lojalitet mellan Frankrike och Tyskland. Denna stolta hållning hos distriktets invånare är förmodligen en anledning till vinernas särställning vad gäller smak och stil men lyckligtvis är diskussionen om eller huruvida någon har fransk eller tysk approach på sitt vinmakande sedan länge avslutad.

Man kan gott påstå att Alsace är i en klass för sig, helt unikt, men där producenterna nu har fokus på att lyfta fram det bästa regionen förmår snarare än att grotta ner sig i diskussioner som inte leder någonvart.

Att Alsace fångar upp ett stort intresse hos våra läsare har vi fått veta i samband med den tävlingsfråga vi alltid ställer i Vinbankens månadsbrev. Frågan i månadsbrevet löd:

- Vilka är de åtta vanligast förekommande druvsorterna i Alsace? Svar har strömmat in och precis som att läsarnas engagemang är roligt visar det oss att intresset för vinregionen är stor.

Av den anledningen fick Vinbanken en fråga om vi inte vill visa vinregion Alsaces tävling där vinsten är en middag för två. Självklart tycker vi! Vill ni tävla, klicka på bilden nedan.

Till alla hugade tävlingsdeltagare kan vi berätta att vinsten, en middagen för två, valfritt väljs och intas på en av de Stockholmsrestauranger som är med i årets Alsacefestival. Eventet går av stapeln mellan 23 maj till 7 juni 2014.

 

Prenumerera gärna påVinbankens kostnadsfria månadsbrev.

I boken berättar Warfvinge om senaste skörden, tipsar om ställen värda att besöka, vintips när på plats, bra restauranger eller vilka de trevligaste cykelvägarna genom vingårdarna är. Vinguide Alsace, är nog en av de böcker en vinresenär bara måste lägga beslag på.

Vinguide Alsace av Per Warfvinge