Laddar annons
8 Apr, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Svårigheter för 2014 års indiska druvskörd

Subhash Arora ger ut det indiska nyhetsbrevet, Indian Wine Acadamy. Det är alltid med stort nöje jag läser dessa brev då de visar på en spännande mix mellan en etablerad vinbransch och ett stort land med få traditioner, om alls några vad gäller vin och vinkonsumtion.

Många av Europas främsta viner och producenter är redan på plats i Indien och det är via de stora, internationella hotellen som dessa arbetar sig in på den inhemska marknaden. Vanligt förekommer arrangerade event som middagar med vin tillsammans med kändisar och folk från branschen. Indien producerar egna viner, de mousserande är populära, och det vinproducerande landet är utan tvekan inne i en dynamisk expansion då det finns ett brett och snabbt växande intresse för vin bland en stor del av befolkningen.

Läs gärna Subhash Aroras artikel om den indiska vinskörden 2014 där han intervjuat en handfull producenter men också den kommentar han får in på sin text med tips om att han bör kolla skördeförutsättningarna i Indiens övriga vinregioner. Det är ett stort land och mycket lätt att bortse från att i Indien precis som på andra ställen är det läget, läget och läget som avgör kvalitet.

Surfandes efter mer information om de indiska vinerna hittade jag denna svenska sajt, "Indiska viner". Sidan verkar inte vara speciellt aktivt men ändock, den finns på plats och någon har ambition varför jag väntar med spänning på vad som kommer visas framöver.

I skrivande stund finns flera öl och en hel del whisky med ursprungsbeteckning Indien hos Systembolaget.

Bild: telegraph co uk - Thank you!