Laddar annons
Tre utvalda rödviner i BS
7 Mar, 2018

Tre utvalda rödviner i BS

RÖTT VIN. i veckans djupdykning i Systembolagets beställningssortiment hittade Vinbanken tre röda viner av den bättre kalibern. Alla passar utmärkt bra till den fina middagen eller för att ge bort i present till vinvän.

Ursprungen är Sydafrika, Spanien och Italien med en härlig Chianti Classico, precis så som vinerna från appellationen ska smaka.

Tre röda viner i BS

1. Castello d'Albola Chianti Classico Riserva 2014 (74531)

Castello d'Albola, Toscana Italien, 196 kr
Blåröd färg. Örtigt rödfruktig doft. Medel/fyllig smak av röd sammetsliknande frukt med kärniga drag, inslag av örter, mandel och oliver. Nyanserad, fin eftersmak. Ungt vin, gärna för att spara. För att dricka nu, prova till ett recept med bönor, välj vego eller förstärk med en köttbit av nöt.
Betyg: 4+

2. Taberner Huerta de Albala 2005 (70585)

Huerta de Albalá, Jerez Spanien, 224 kr
Mörk för färg. Doften är tät av röda och blå frukter samt bär. Fyllig smak.Tät av mörka bär, kärnig röd frukt, tydligt kryddig, balanserade fat men inslag av örter och viol. Extraherad snygging. Kul vin till den bättre middagen med nötkött, vilt och goda vänner!
Betyg: 4+

3. Kanonkop Pinotage 2015 (76522)

Kanonkop Estate, Western Cape Sydafrika, 259 kr
Blåröd, tät färg. Doften är modern med drag av en speciell jästkultur, vilken över tid kommer försvinna. Fyllig smak. Strukturerad mogen blåröd frukt, isnlag av bär som björnbär, lakrits och fat. Sötfruktig längd. Mustigar modernare vinstil i härligt tät smakstil, för alla som är förtjusta i amarone är detta vin ett alternativ.
Betyg: 4

Huvudbild: Huerta de Albalá i Jerez, Spanien.