Laddar annons
Veckans femhundring - krispiga viner rakt ner i korgen
9 May, 2024
Uppdaterad:
13 May, 2024

Veckans femhundring - krispiga viner rakt ner i korgen

Krispigt är lite av temat i Veckans femhundring där vi helt och hållet är ute efter härligt krispiga viner som bjuder på fin syra och läskande karaktär. 

Ted Gärdestad sjöng om sol, vind, vatten, syrsor och nakna ben. Vi går och nynnar på den låten när vi kliver in genom de nymoderna grindarna på Systembolaget. Den här fredagen är det ganska tomt. Vi känner vårkänslor i luften. Vi har inte riktigt vågat ta på oss kortbyxorna men vi är ändå så där härligt vårlyckliga. Som vanligt i Veckans femhundring har vi endast 500 kronor på oss när vi ska handla, trots det hittar vi krispiga och våriga viner som gör oss lyckliga även den här veckan. 

Detta är veckans femhundring

Veckans femhundring är artikelserien där vi kliver in på Systembolaget med 500 kronor på fickan och handlar viner som antingen finns i det fasta sortimentet eller i det tillfälliga sortimentet. Tanken är med andra ord att du som kliver in på ett systembolag ska kunna plocka fram artikeln och få relevanta vintips varje vecka, och det är vintips som inte kostar skjortan, utan vi kommer aldrig köpa viner som ihop kostar över 500 kronor. Ofta hamnar 3-5 viner i korgen och kostnaden brukar landa på mellan 400 och 500 kronor. 

Veckans femhundring - krispiga viner rakt ner i korgen

Total kostnad denna fredag: 433 kronor