Laddar annons
Veckans femhundring - nytt år, nya möjligheter
5 Jan, 2024
Uppdaterad:
8 Feb, 2024

Veckans femhundring - nytt år, nya möjligheter

Nu när vi är inne i 2024 så inser vi att det kanske är dags att våga testa något helt nytt. Vi ska vara mer äventyrslystna och djärva när det kommer till våra vinval, och vi ska våga ta ut svängarna mer.

I Veckans femhundring väljer vi varje vecka ut viner till ett totalt värde av maximalt 500 kronor. Tanken är att vi ska gå in på Systembolaget, plocka upp korgen och visa att man kan få tag på väldigt mycket vin för under 500 kronor totalt. Och när det blivit dags för årets första fredag så väljer vi att satsa på viner som vi kanske inte hört talas om förut, från länder som vi i vanliga fall inte brukar köpa vin från. 

Veckans femhundring - nytt år, nya möjligheter

Så fort vi kliver in i butiken så tänker vi rött. Kylan har tagit ett rejält grepp om vårt avlånga land och vi fryser ända in i benmärgen, därför vill vi satsa på ett värmande och härligt rött vin det första vi gör. Vi går längs med de fullpackade hyllraderna då vi är tidigt inne i butiken denna fredag. Vi når den chilenska hyllan och där hittar vi vårt första vin. 

Nu när vi har det första vinet i korgen så är vi plötsligt fulla av självförtroende. Vi ska testa ett vin gjort på en druva som vi tidigare inte hört talas om. Varför inte fortsätta på det äventyrliga spåret. Vi går längs med hyllorna och når den väldigt lilla kroatiska hyllan. 

Visst ska vi få plats med ytterligare ett vin gjort på en druva som vi inte hört talas om vi. Vi når den österrikiska hyllan och ser viner som The Butcher och Meinkleng som är gjorda på pinot noir, istället fastnar vi för ett vin som är gjort på zweigelt

Nu får det väl räcka med röda viner. Varför inte satsa på ett bubbel, eller kanske ett rosévin? Eller varför inte en kombination av båda dessa, nämligen rosébubbel?

Total kostnad den här veckan: 492 kronor