Laddar annons
Veckans femhundring - prisvärt bubbel i sikte
16 Feb, 2024

Veckans femhundring - prisvärt bubbel i sikte

I Veckans femhundring den här veckan så har vi ett tydligt mål; att hitta ett prisvärt bubbel. Men vi kommer hem med annat smått och gott. 

Vid det här laget känner du som läsare säkert till syftet med Veckans femhundring. Det är att visa att vin inte behöver kosta skjortan och att man med en femhundring kan komma hem med flera prisvärda och intressanta viner. Just den här veckan så kör vi på en härlig blandning av bubbel, rött och vitt, och givetvis hamnar vi en bit under 500 kronor. 

Veckans femhundring - prisvärt bubbel i sikte

Den första hyllan vi tar sikte mot när vi kommer inte på Systembolaget är som många gånger förr hyllan för tillfälligt sortiment. Där ser vi ett bekant namn på en etikett, men det specifika vinet har vi aldrig sett förut. Det är Rotari som lanserat ett bubbel i det tillfällga sortimentet. Just Rotari känner ni säkert till sedan tidigare tack vare deras prisvärda viner i det fasta sortimentet, men nu har de även lanserat ett imponerande vin i tillfälligt sortiment. 

Vi lämnar den tillfälliga hyllan och går mot de fasta vita vinerna. Där ser vi ett vin som har en orange nyhetsetikett vid sig. Det är en riesling från Nya Zeeland som fångar vår blick. 

Vin nummer tre som åker ner i korgen är ett italienskt vin från den relativt okända delen Romagna i regionen Emilia-Romagna. Här har underbarnet Chiara Condello börjat producera viner för mindre än tio år sedan, och redan gör hon succé.

Total kostnad denna fredag: 471 kronor