Laddar annons
Veckans femhundring - rosévibbarna är på topp
16 May, 2024

Veckans femhundring - rosévibbarna är på topp

Den här veckan är vi rejält sugna på rosé. Föga förvånande är det vädret som gjort oss sugna på det, och därför ger vi oss in på bolaget med 500 kronor på fickan. 

"Jag gillar inte rosévin" är något som vi hör lite väl ofta. Det finns få kategorier som är lika bespottade och klandrade som rosévin. Och varför det hänt har vi ingen aning om. Troligtvis har man kanske druckit något dåligt rosévin en gång och då dragit alla roséviner över en kam. Samma sak gör man väldigt sällan med andra kategorier, utan de har man en större förståelse för att det finns en bredd bland vinerna. Men när det kommer till rosé så tycks många ha extremt mycket fördomar om just den kategorin, vilket leder till att man inte ens ger vinerna en chans. I Veckans femhundring så ska vi handla prisvärda roséviner för 500 kronor, och det kommer finnas en imponerande bredd bland vinerna.

Detta är veckans femhundring

Veckans femhundring är artikelserien där vi kliver in på Systembolaget med 500 kronor på fickan och handlar viner som antingen finns i det fasta sortimentet eller i det tillfälliga sortimentet. Tanken är med andra ord att du som kliver in på ett systembolag ska kunna plocka fram artikeln och få relevanta vintips varje vecka, och det är vintips som inte kostar skjortan, utan vi kommer aldrig köpa viner som ihop kostar över 500 kronor. Ofta hamnar 3-5 viner i korgen och kostnaden brukar landa på mellan 400 och 500 kronor. 

Veckans femhundring - rosévibbarna är på topp

Total kostnad denna fredag: 503 kronor