Laddar annons
Veckans femhundring – vi är ute efter orangea lappar
8 Dec, 2023

Veckans femhundring – vi är ute efter orangea lappar

I Veckans femhundring ger vi oss den här veckan ut på jakt efter orangea lappar på Systembolaget. Om du ser dessa lappar så innebär det att det är nya viner på hyllan. Och den här veckan ska vi hitta några riktigt bra nyheter. 

Veckans femhundring är artikelserien där vi ger oss in på Systembolaget med 500 kronor på fickan i jakt efter bra men prisvärda viner. Det kan handla om trygga favoriter som kommit i nya årgångar eller så kan det vara helt nya viner, eller viner som lanserats i en begränsad upplaga. Tanken är dock att det aldrig ska sticka iväg i pris utan vi ska hålla oss till femhundringen som vi har på fickan. Och just den här veckan så är det massvis med nytt som nått hyllorna. Vi ser väldigt många nya orangea lappar och roliga viner som vi tidigare inte sett. Så vi ska hitta massvis med nytt, och kanske några viner som lyckas kvala in som nya husviner. 

Veckans femhundring – vi är ute efter orangea lappar

Det är nästan lite som första arbetsdagen efter en lång och välförtjänt semester. Vi är lite nervösa, men samtidigt spända på vad som väntar oss när vi ger oss in på Systembolaget denna fredag. Vi vet att det lanserats massor av nya viner 1 december i det fasta sortimentet, men är det en dålig lansering eller en bra lansering? Det får tiden utvisa. Innan vi hunnit grubbla färdigt så har vi redan nått hyllan för de vita vinerna. Och redan där nås vi av flera orangea nyhetslappar. 

Vi är inte nöjda här utan vi vill ha flera nya viner. Och direkt i närheten, vid den italienska vitvinshyllan hittar vi ett vin med en illgrön etikett som vi inte sett förut. 

Nu är vi rejält på hugget. Vi har två flaskor i korgen men vi är inte nöjda än. Vi är glada, vi är lyckliga och vi är taggade på att hitta flera nya viner. Då plötsligt ser vi något som vi alltid varit skeptiska till. Det är den där flaskan som vi aldrig vågat köpa i det tillfälliga sortimentet. Plötsligt står den där i det fasta sortimentet, mitt framför näsan på oss. Vi har alltid varit nyfikna på den unika flaskformen. Så pass nyfikna att vi tar tag i flaskan och stoppar ner den i korgen.

Ett vin till får nog plats i korgen. I en påse får det nog plats med fyra viner, även om ovanstående vin har en konstig flaskform, tänker vi. När vi ger oss iväg till de röda vinerna är det lite förvånande den sydafrikanska hyllan vi stannar vid. Där nås vi av en orange lapp med ett vin som kostar 119 kronor ovanför lappen. 

Total kostnad denna fredag: 496 kronor