Laddar annons
Bra och intressanta juldrycker – tips på 5 nyheter
11 Dec, 2023

Bra och intressanta juldrycker – tips på 5 nyheter

Den senaste tiden har väldigt mycket handlat om julen. Vi på Vinbanken har då fått möjlighet att vid ett flertal tillfällen testa på nya och intressanta juldrycker. Därför väljer vi nu att tipsa om fem bra och intressanta julnyheter som finns på hyllan.

Julen är en speciell högtid där vi verkligen är ute efter väldigt typsiak julsmaker. Och i Sverige om något land så är det väldigt tydligt att det är jultider när glöggen börjar komma fram, de unika chokladsorterna med julsmaker börjar synas i butikerna och framförallt julmusten dominerar. På Systembolaget finns det en hel del intressanta och bra juldrycker att välja emellan. Vi har testat en hel del av alla nyheter som kommit de senaste veckorna, och vi har valt ut fem riktigt bra juldrycker.

Bra och intressanta juldrycker på hyllan – tips på 5 nyheter

Brännland  Ember Äppelglögg

Brännland Ember Äppelglögg

2022
sverigeSverige
500 ml
750%

Ett svenskt hantverk ut i fingerspetsarna. Makalöst välgjort och extremt gott. Som att bita tag i ett lagom moget rött äpple som ändå är sött. Sen smyger sig julkryddorna fram i form av kanel, mandelmassa och apelsinskal. Sötman finns där men syran är så pass hög att det ändå är en superfräsch glögg. Här fick man en riktig wow-känsla. En av årets allra bästa nyheter. Servera gärna kall över en isbit. 

189 kr
Lucia Choklad  Starkvinsglögg

Lucia Choklad Starkvinsglögg

italienItalien
500 ml
15%

Här får vi en glögg som vi gärna serverar varm. Det är mörk choklad, kanel, russin och en liten dos av apelsinskal. Det är italienskt, det är snyggt gjort och det är värmande i vinterkylan. En positiv överraskning som jag tror kommer gå hem hos många svenskar som är ute efter något nytt i glöggväg. 

109 kr
Hannas  Pepparkaka

Hannas Pepparkaka

sverigeSverige
330 ml
4.5%

Men va, en cider med smak av pepparkaka kan väl inte vara god? Jo det kan den. Den här cidern är inte så där sliskigt sätt som många ciderdrycker kan vara. Pepparkakssmaken kommer fram på ett snyggt sätt, utan att ta över och döda alla andra smaker. En rolig och uppfriskande cider i en snygg burk. 

17.9 kr
Nygårda Julmust  Lagrad på Bourbonfat Alkoholfri

Nygårda Julmust Lagrad på Bourbonfat Alkoholfri

2023
sverigeSverige
750 ml
0.3%

Om du någon gång tröttnar på all traditionell julmust, om man nu kan göra det, så finns det ett riktigt snyggt alternativ. Det är Nygårda som har en julmust som är lagrad på bourbonfat i sex månader. Detta är en alkoholfri julmust som är lite fyllig, har tydliga toner av fat vilket faktiskt passar förvånansvärt väl. Sedan får man klassiska julsmaker med både kardemumma, chokald och kanel. En lyxig julmust som är riktigt välgjord och som förtjänar att hyllas. 

43 kr
SoS Polka

SoS Polka

sverigeSverige
330 ml
4.5%

Julig ut i fingerspetsarna. En fin och tydlig sötma med klassiska polkagristoner. Många kan uppfatta den här som lite väl söt, men enligt oss är den ändå så pass välgjord och intressant att den sticker ut och förtjänar sin plats. Väldigt roligt alternativ på julbordet ihop med desserterna. 

18.9 kr