Laddar annons
11 Mar, 2010

Veckans vintips v.10: röd spanjor med stjärnglans

Varför stjärnglans? Ädel röd Bordeaux lirar i en helt egen klass när det gäller mycket och det gäller även vinernas priser som är hööööga. Det här spanska vinet hamnade högst upp när jag sökte efter vin i prisklass upp till 99 kronor. Med lite kärleksfull omvårdnad som en luftig dekantering eller för den som vill längre lagring kan även en kräsen frankofil gå bet; - va, är det inte en Bordeaux!

Jag sökte efter rött vin upp till 99 kronor i Vinbankens databas som ni hittar på TeliaSurfport och som alla med Teliaabonnemang har gratis tillgång till via mobilen. Prova den, sökmöjligheterna är många och jag lovar kaxigt att det lär komma upp ett namn på ett vin som ni inte provat tidigare. Testa! Sen är i o f sig nästa krux att se om just det vinet finns på samma bolag ni själva är på. Tyvärr så fungerar inte den sökningen ännu, men jag har helt klart funderat på det :-)!

Raimat Cabernet Sauvignon 2007 (12762), Spanien, 99 kronor
Medelfyllig till fyllig, rik stor smak av svarta vinbär, violer, örter och rostade fat. Ungdomliga tanniner. Bra koncentration och fin balans.
Omdöme: Bättre vin och utan tvekan toppköp i sin prisklass. Lagra för stor utväxling.
Passar till: Lammracks är inte fel.
Betyg: 5