Laddar annons
11 Sep, 2008

Veckans vintips v.37

En smörfet chardonnay, lägg till med smakinslag av svamp är veckans vita vin.

5798 Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2006, Frankrike, 106 kr

Vilken rysare mina goda bloggvänner på Taffel bjuder på denna vecka när de slår ett slag för friterad mat.

Som nyuppväckt kolestroljagare och extremistiskkontollant av det egna blodtrycket - det får för allt i världen inte nå över 140/90 vilken redan är på gränsen enligt vetenskapen - faller vissa saker bort, direkt. Dit hör bland annat läckra friteringar och ljuvligt goda pommes fritsen. Annat kan å andra sidan utökas och dit hör frukt och grönt samt motion.

Motdraget för vinvänner är enkelt. Välj en smörsmakande vit chardonnay. Det smakar fett bra till förvälld Karl-Johan, nykokt pasta, svartpeppar och parmesan. Mums!

Hitta till bloggvännerna på Taffel och alla recept