Laddar annons
Vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment - 31 mars
29 Mar, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment - 31 mars

Mars månads sista lansering av vita och mousserande viner öppnar fredagen den 31 mars. Efter två färgsprakande lanseringar är denna lite beskedligare men kvaliteten på mousserande viner fortsätter att imponera – denna gång är det Clos Henri från Nya Zeeland som får och är värd uppmärksamheten. Utöver det är Nik Weiss bidrag och Pike Road Chardonnay från Oregon köpvärda.

Alla omdömen och all information om vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment 31 mars hittar du i tabellen längst ner.

Mousserande – Nya Zeeland

Clos Henri

Clos Henri Chapel Block Blanc de Noirs 2019 (92843), Clos Henri, Marlborough, 299 kr

Ungt piggt och friskt med gröna äpplen, citrus, smultron, sprudlande energi, ren och elegant mousse, lysande syra och fina mineraltoner. Så välgjort och ytterligare ett mousserande vin som klarar av att jämföras med de flesta champagner i samma prisklass och dessutom slå många av dem på fingrarna.

Mousserande - Argentina

Kungfu

Kung Fu PetNat (90107), Riccitelli Wines, Mendoza, 209 kr

Aromatiskt och rustikt med rönnbär, rabarber, vinteräpplen och smultron. Överraskande rund smak med energi, lite knastriga tanniner bra syra och lite sälta. Lite rustikt och grovhugget men en varm sommardag slinker det nog ner med ett leende. Gjort på pinot noir och malbec.

Sverige

Vita och mousserande viner 31 mars

Askesäng 2021 (91200), Kullabergs Vingård, 344 kr

Stor, rik och aromatisk doft med äpplen, persika, krusbär fläder, riktigt bra syra bra stuns karaktär, mineraler blommor, vinbärsblad, persika i eftersmaken, torkad frukt. Ett välgjort och karkatärsfult svenskt vin.

Frankrike

Drohin

Joseph Drouhin Pouilly-Vinzelles 2019 (93671), 249 kr

Snyggt och lite stramt med äpplen, persika, örter och fint balanserade toner av ekfat. Smaken är elegant med bra struktur på ett stiltypiskt burgundiskt manér med pomerans, physalis, lätt rökiga mineraler, bra syra och bra balans.

Tyskland

Vita och mousserande viner 31 mars

Mehringer Alte Reben Riesling 2021 (91253), WG Nik Weis, Mosel, 198 kr

Pigg, ren, frisk och torr riesling med äpplen, citrus, vita blommor, bra syra, fina mineraler, sälta och längd.

Nik Weis

Nik Weis Layet GG 2020 (95195), WG Nik Weis -St.Urbanshof, Mosel, 394 kr

Ren och elegant riesling med äpplen, persika, mineraler, varmt mogen, lite tropisk frukt och viss restsötma som vägs upp av fina syror och mineraler. Servera till moules marinières.

Vita och mousserande viner 31 mars

Silvaner Escherndorfer Fürstenberg 2021 (96164), WG Schäffer, Franken 199 kr

Aromatisk, ståligt rent med äpplen, citrus, blommor och örter. Balanserad ung och frisk smak med limezest, physalis, mineraler, bra syra och sälta.

USA

Pike Road

Willamette Valley Chardonnay 2021 (90111), Pike Road Wines, Oregon, 199 kr

Stramt och elegant med vita blommor, citruszest, vita persikor, våta stenar, rökiga mineraler som märks i en svag ton av tändsticksplån, fin balans, bra syra och längd.

Starkvin – Frankrike

Muscat

Muscat de Beaumes de Venise 2021 (90161), Domaine de la Pigeade, 138 kr

Bussigt och tillgängligt med ett hav av blommor, tropisk frukt som persika, aprikos, ananas och lättgillat sött med ett und av grapefrukt i eftersmaken. Passar till desserter med glass och färska bär.

Rosévin -Argentina

Susana Balbo

Susana Balbo Signature Rosé 2022 (93564), Uco Valley, 159 kr

Friskt och piggt med mycket egen karaktär av smultron, granatäpplen och lite blodgrape, fina syror och bra balans. Susana Balbo bjuder alltid på en rosé som har en egen karaktär till en rimlig peng.

[drinklist id="105039"]