Veganska snittar till drinkminglet
VEGANSKA SNITTAR. Enkla och smakrika snittar till drinkminglet. Varför inte servera mousserande eller svala vita och röda viner, alla veganska såklart.
Snittar som är veganska passar alla. De är perfekta till stora drinkminglet. För värden och värdinna kan festen lugnt mingla vidare i stället för att de ska behöva rusa ut i köket för att laga specialkost. Snabbval- RECEPT 1 | Smördegsflarn med lök och finhackad svamp
- RECEPT 2 | Veganska snittar med kronärtskocka och citrus
- RECEPT 3 | Wraps med vegansk skagen och tångkaviar
RECEPT 1 | Smördegsflarn med lök och finhackad svamp
Smördeg går utmärkt att använda till veganska rätter eftersom den sällan/aldrig innehåller smör utan veganska alternativ. Läs innehållsförteckningen för säkerhets skull.- 1 rulle smördeg
- 500 g champinjoner
- 1 gul lök
- 1 dl vegansk crème fraiche, t ex Cooking Fraiche Natural EKO från Planti
- 1,5 dl riven vegansk ost
- olivolja
- torkad timjan
- salt och peppar
RECEPT 2 | Veganska snittar med kronärtskocka och citrus
- 3 kronärtskocksbottnar
- 1 dl vegansk majonnäs, gärna Hellman’s
- zest av en 1/2 ekologisk citron
- några msk hackad gräslök
- knäckebröd
- salt och peppar
RECEPT 3 | Wraps med vegansk skagen och tångkaviar
Tångkaviar är alltså inte fiskrom utan en produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång som får en romliknande konsistens. Använd surdegstunnbröd från Polarbröd (veganskt) eller baka själv.- cirka 3 tunnbröd
- 1 rödlök
- 200 g naturell fast tofu
- 1 msk riven färsk pepparrot
- zest från 1/2 ekologisk citron
- 1/2 kruka dill
- 1 1/2 dl vegansk majonnäs, gärna Hellman’s
- 1 burk tångkaviar à 75 g
- salt och peppar