Thailands största öl nu i beställningssortimentet

Favoritmarkera

Boon Rawd Brewery i Thailand är stort. I bryggeriportföljen ingår ölerna Singha och Leo. Grundaren Phraya Bihrom Bhakdi lärde sig bryggeriteknik i Danmark och Tyskland efter att han fått tillåtelse att starta det första bryggeri i Thailand 1930. Det första ölen som lämnade bryggeriet kom 1933.

Leo är Thailands mest sålda öl och inte som fler än jag själv kanske trott, välkända Singha.  Från och med den första april 2010 finns det att köpa i Sverige, och det är till och med Europapremiär för Leo. Möjligen är det heller inte en slump eftersom många svenskar räknar in Thailand som en kär semesterdestination och därför borde vara hyfsat bekanta med Leo redan.

Bryggeriet bryggde fram till början av 2000-talet endast Singha. Med Leo hade de bestämt sig för att göra ett modernt öl för att möta konkurrensen på hemmaplan. Idag är Leo det största ölet i Thailand, om man ser till volym.

Dricker man inte ölet som törstsläckare passar hyfsat heta maträtter bra som följeslagare. Prova med recept från Thailand (såklart), Indien, Kina och Mexiko.

Leo Beer (89991-01), Thailand, 5%, 24:90 kronor för 63 cl.
Leo Beer (89989-03), Thailand, 5%, 13:50 kronor för 33 cl.
Färgen är gul. Doften maltig och frisk. Smaken lätt till medelfyllig, med söta malttoner (brödig) lätt citrusfrisk fruktsmak och en medelstor beska. Lättdrucken lager, trevlig eftersmak.
Betyg: 3+
Provad: 2010-04-06

Lämna ett svar