Laddar annons
24 Sep, 2010

Laxforell från Navarra med ett glas vitt

Att tillaga laxforell från Navarra (Trucha a la Navarra) är lika enkelt som det är gott. Även om laxforellen är en fet fisk så innehåller den de viktiga omega 3-fettsyrorna, så det här är en riktigt nyttig måltid. Typiskt för laxforellen från Navarra är att den serveras med Jamón Serrano, den lufttorkade spanska skinkan, vilken verkligen förhöjer smaken på fisken.

Ingredienser för fyra personer:
• 4 foreller, valfri storlek
• 4-8 skivor lufttorkad spansk skinka, jamón serrano
• ca 1 dl vetemjöl
• Olivolja
• saften från 1 citron
• salt och peppar
Så här gör du:
1. Krydda forellerna med salt och peppar och lägg dem sedan åt sidan.
2. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek skinkskivorna snabbt, lägg dem sedan åt sidan.
3. Panera forellerna i vetemjölet, skaka försiktigt av överflödigt mjöl och stek dem sen i oljan och fettet från skinkan.
4. När fisken är genomstekt och har fått fin färg på båda sidor, lägg upp den på tallriken, dekorera med skinkskivan/skivorna och pressa citron över.
5. Servera genast, kokta grönsaker, menestra de verduras, passar utmärkt till.
Smaklig måltid!

Vin till:
Orballo Albariño (2696), Spanien, 97 kronor
Bättre vin. Örtigt grönfrisk, lätt aromatisk. Trevlig, smaktypisk.
Betyg: 3+
Provad: 2010-05-20

Bilden är från: recetasdecocinablog.com/trucha-a-la-navarra/