Laddar annons
19 Feb, 2011
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps bästa vinval på Systembolaget

Det är ett stort flöde av viner som kommer in respektive försvinner från Systembolagets hyllor varje vecka och månad. Min bedömning av vilka som är bäst just nu hittar Du framöver under Röttorps bästa i huvudmenyn ovan.

Listan ger tips om vilka röda, vita torra, halvtorra och söta eller mousserande viner Du enligt min mening får mest nytta av att använda. Det är viner i prisläget 69 till över 500 kronor. Jag har på den sidan nu 20 olika särskilt bra viner i dagens konkurrens på Systembolaget. När Du t ex behöver en riktigt bra rimligt prissatt vitt buffévin som passar till många olika saker säger Röttorps bästa den här veckan att Du med fördel kan välja 2008 Casal di Serra.
Vill Du ha ett sött vin till efterrätten är 2006 Château de Juge bästa val. Till den bättre middagen för drygt 100 kronor flaskan är det 2008 Vila Santa som gäller. Bästa fuskchampagne just nu är Pongracz Brut och måttligt dyra champagner toppas av Michel Turgy. För den som vill kosta på sig något extra finns en stor 1999 Barolo med mognad.

Alla vinerna får också en grov vägledning om vilken profil på mat som passar till och när vinet når sin topp och lite siffror över prisvärdhet och kvalitet i min bedömning.

Bland Röttorps bästa hittar Du också alltid några lämpliga lagringsviner i uthärdliga prisklasser. Nästa veckas lördag kommer några att bytas mot andra av Röttorps bästviner. Hör gärna av Dig med synpunkter till [email protected] på vad Du tycker är särskilt viktigt att bli tipsad om.