Sommardrink, Ruby Angel

Favoritmarkera

Till sommaren hör härliga drinkar. I vår familj fungerar de flesta recept även utan alkohol varför steg mellan med eller utan knappast är något stort att fundera över. Koppla av, gör hur och vad du vill. Här är en skön drink med avsändare Masi, välkänd italiensk vinproducent.

Recept
Krossa fyra blåbär och två jordgubbar
Blanda med 1,5 cl nypressad citron- eller limesaft och 1,5 cl sockerlag
3 droppar vaniljessence
Fyll på med 6 cl Reccioto degli Angeli
(för alkoholfritt alternativ välj ex 100% Blåbär men då måste du även kolla om ev höja upp sötma, =mer sockerlag)

Mixa med is.
Sila

Servera i cocktailglas, dekorera med jordgubbar eller röda vinbär.

Dessvärre finns inte ovanstående vin att köpa på Systembolaget men den som är på resa kan söka efter vinet. För alternativ, kolla Systembolagets sortiment under sött vin från Italien, region/område Veneto. Härär länken för snabbsök…

Du kan däremot beställa vinet via importörens hemsida, gå hit.

Lämna ett svar